Genel

Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim?

Kredi notunuz düşük ise talep ettiğiniz kredilerden onay alamazsınız ama kredi talebiniz yükse ise böyle sorununuz olmaz ama bu demek değil ki her kredi talebiniz onay alır. banka bu defa farklı kriterlerde de müşteriyi değerlendirir. Mesela gelir düzeyi. Kredi notunuzun yüksek olması her başvuracağınız krediye onay alacağınız anlamına gelmesin. Gelir düzeyiniz düşük ise ödeme güçlüğü yaşayacağınız düşüncesiyle kredi onayı alamayabilirsiniz. Bu doğrultuda bireyler kredi notlarını öğrenip kendilerine plan çizip düşük notlarını yükseltme eğilime geçebilirler. Peki kredi notunu nasıl öğrenirim? Kredi notunu öğrenmenin birkaç yolu mevcuttur. Bu yollardan bazısı şöyledir.

Kredi Notunu Öğrenmek için Yapılması Gerekenler

Son 5 yıl içinde banka sisteminin içinde yer alan kredi kredi kartı kullanan şahısların kredi notları bulunmaktadır. Fakat sadece banka hesabı olan kişilerin kredi notu yoktur. Kredi notu olan kişiler kredi notunu sorgulatmak için öncelikle Findekse üye olmaları gerekmektedir. Buraya ödeyeceğiniz azami 8 Türk Lirası karşılığında kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Kredi notunu öğrenme yollarından bir başka seçenek ise müşterisi olduğunuz bankanın mobil uygulamasını cep telefonunuza indirdiğiniz zaman ücretsiz olarak öğrenebilme şansınız oluyor. Bunun yanında bankalar müşterilerine kredi notunu öğrenme konusunda hizmet sunuyor. Bankaların şubelerine gidip kredi başvurusu esnasında kredi notunuzu öğrenebilirsiniz ya da bankaların internet bankacılığını kullanarak ödeyeceğiniz ufak bir ücret ile internet üzerinden de öğrenme şansınız oluyor. En basit kredi notu öğrenme şekli ise cep telefonlarından öğrenme. Her hat için uygun olan bu sistemde  cep telefonunuzun mesaj bölümüne girip Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını yazıp bir  boşluk bırakın ardından  sadece doğum yılınızı yazarak 1112’ye kısa mesaj atmanız yeterli olacaktır. Kısa bir süre içinde cep telefonunuza kısa mesaj ile kredi notunuz iletilecektir. Göndereceğiniz kısa mesaj ücreti tüm operatörlerden 9 Türk Lirası olarak ücretlendirilmiştir. 

Belirttiğimiz yöntemler dahilinde kredini notunuzu sorgulatma yapabilir ve bu doğrultuda kredi talebinde bulunur ya da kredi notunuzu yükseltme konusunda planlar yapabilirsiniz.