Genel

Kredi Ödemesinde Hesaptaki Paranın Otomatik Olarak Çekilmesi Mümkün Mü?

Kredi Ödemelerinin Hesaptan Otomatik Çekilmesi

Kredinizin bağlı olduğu hesapta limitiniz var ise kredi taksit ödemesi bankanız tarafından otomatik tahsil edilmektedir. Kredi sözleşmesinde, kredi taksit tutarını aynı bankada olan farklı hesaptan çekilmesi yer almıyorsa, diğer hesabınızdan taksit tutarı çekilmez. Kredi taksit son ödeme gününde hesabınızda para yoksa, ödeme gününden sonra hesabınıza yatırdığınız tutarı, banka kredi taksiti için otomatik olarak tahsil eder. 

Kredi kullanım onayınız geldikten sonra, kredi taksit tutarları için banka sizden otomotik ödeme talimatı onayı isteyecektir. Bu onayı verdiğinizde bankada hesabınız var ise kredi bu hesaba bağlanacaktır. Bankada vadesiz hesabınız yoksa, banka size kredi ödemeleriniz için vadesiz hesap açacaktır. Otomatik ödeme talimatı vermeseniz de bu hesap açılır. Aylık kredi taksitlerini elden yani banka şubesinden yapmak isterseniz, kredinin bağlı bulunduğu hesaba paranızı yatırmanız gerekmektedir. Banka bu hesaba yatırılan parayı kredi taksit ödemesi olarak tahsil eder.

Kredi Taksitlerinin Ödenmemesi 

Birbirini takip eden 3 ay boyunca kredi taksitleri ödenmez ise bankanın, tarafınıza 30 gün süre vererek kredi tutarının hepsini sizden talep etme yetkisi vardır. Bu yüzden kredi taksit ödemelerinizi takip etmeli ve düzenli ödeme yapmalısınız. Bu süre içinde ödeme yapamazsanız, banka hesaplarınıza, evinize ve aracınıza haciz gelebilir. Farklı bankada bulunan hesabınıza mahkeme kararı olmadan haciz gelmemektedir. Banka haciz yolu ile kredinin tahsilini gerçekleştirecektir. Bu prosedür geciken veya ödenmeyen kredi kartları için de geçerlidir.