Genel

Kredi ve Mevduat Faiz Oranları Son 9,5 Yılın Zirvesinde!

Döviz ve altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ederken yaşanan bu olumsuzluklar bankaların kredi oranlarına da etki ediyor. Bankaların kredi faiz oranları yükselmeye devam ederken bu yükseliş bankadan kredi çekmek isteyen kişilerin mağdur olmasına neden oluyor. 

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Rekor Kırdı 

İhtiyaç kredisi çekmek isteyen kişiler büyük bir umutla kredi faiz oranlarının düşeceği günü beklerken ihtiyaç kredisi faiz oranları yükselmeye devam ediyor. Özellikle de Merkez Bankası tarafından dolar kuruna müdahale etmek amacı ile verilen faiz artırım kararlarının bundaki payı büyük oldu. 

Aylık ortalama kredi faiz oranları incelendiğinde yaşanan artışın ardından ihtiyaç kredisi faiz oranlarında seviyenin yüzde 2,02 seviyesine geldiği görülürken bu oranla ihtiyaç kredisi faiz oranı son 9,5 senenin en yüksek seviyesine çıkmış oldu. 

Mevudat Faizleri Yükselişini Sürdürüyor

Bankaların kredi faiz oranları yükselirken aynı zamanda mevduat faizleri de yükselmeye devam ediyor. Tasarruf sahipleri mevduat yatırımına dönmeye devam ederken 1 ay vadeli mevduat faiz oranları yüzde 14,25 seviyesine kadar çıktı. 

3 ay vadeli mevduat faiz oranları ise yüzde 16,40 seviyesine ulaştı. Yaşanan bu gelişmeler eşliğinde elinde parası olan kişiler paralarını mevduat hesaplarına yatırarak daha fazla kazanmaya devam ederken dar gelirli vatandaşlar ise ihtiyaç kredisi çekmek konusunda bile zorluklar yaşamaya başladı. 

Kamupersoneli.net