Genel

Krediyle Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Altın Kural

Ancak kredi kullanarak ev sahibi olma niyetinde iseniz konut kredisi alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, hep birlikte inceleyelim.

  1. Krediye Başvurmadan Önce Kredi Notunuzu Öğrenin

Kredi notunuzu bilerek başvuruya gitmenizde yarar var. Çünkü bankalar özellikle de konut kredilerinde kredi notunu dikkate alarak kredi onayını verir. Bu nedenle kredi notunuz düşük ise, bankalar ile ticari ilişkilerinizi düzene koymak ya da arttırmak, kredi ya da kredi kartı ödemelerinizi düzenli yapmak gibi önlemler almanız gerekmektedir.

  1. Konut İçin Gerekli Peşinatınız Var Mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında peşinat hazırlığınız da yer almaktadır. Çünkü belirlediğiniz evin tutarının tamamına konut kredisi çıkmamaktadır. Bankalar genellikle evin eksper değerinin % 75 – 80’ ine kadar kredi kullandırmakta olduğundan, kalan tutara hazırlıklı olmanız gerekmektedir.

  1. Her Zaman Tedarikli Olmanız Gerekmektedir

Ev sahibi olayım derken günlük hayatınızı zora sokacak davranışlardan kaçınmalısınız. Nasıl olsa vadesi uzun diye bütçenizi aşan tutarların altına imza atmaktansa, her zaman olumsuz durumları göze alarak bütçenize uyan evlere bakmanızda yarar var.

  1. Yeterince Araştırma Yapın

Alacağınız ev için yeterince araştırma yapıp, hem koşulları size uyan hem de içinize sinen evi bulana kadar kararınızı vermeyin. Unutmayın ki, her baktığınız evi almak zorunda değilsiniz.

  1. Kontrolün Önemi

Ev alırken dikkat edilmesi gereken evraklar arasında evin tüm yasal izinleri ve diğer evraklarını talep ederek bilirkişiye inceletin ondan sonrasında kararınızı verin ki, dolandırıcıların hedefi olmayın.

  1. Kredi Faiz Oranlarını Mutlaka Karşılaştırın

Krediyi kullanmadan önce tek bir banka ile görüşmeyin, mutlaka diğer bankalar ile de görüşüp size en çok uyan krediyi kullanmanız gerekmektedir.

  1. Kiracılı ev mi alıyorsunuz?

Eğer yatırımlık ev alıyorsanız ve evin içerisinde kiracı varsa, mutlaka kira sözleşmesini inceleyin ki o kiracı yoluna sizinle devam edecek çünkü.

  1. Yasaları Göz Ardı Etmeyin

Alacağınız evin tüm yasal işlemlerinin yapılıp yapılmadığını inceleyin. Aksi durumda yasal işlemler ile baş başa kalabilirsiniz.

  1. Evin Satış Değerini Biliyor Musunuz?

Alacağınız evin satış bedelinin ne kadar olduğunu iyice araştırmalısınız. Çünkü ödemeleriniz satış bedeli üzerinden olacaktır.

  1. İletişim Önemlidir

Evi alacağınız kişiyi ya da firmadan bir temsilciyi mutlaka tanıyın ki, karşınızda somut olarak biri bulunsun.