Genel

Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Olacak?

Merkez Bankası beklendiği üzere faiz oranlarını yükseltme kararı aldı. 

Yapılan bu müdahale dolar kurunda sert düşüşe neden oldu ancak birde konunun kredi faiz oranlarını ilgilendiren yönü bulunuyor ki vatandaş bununla çok daha fazla ilgileniyor. 

Kredi Faiz Oranları Yükselecek Mi?

Evet, ne yazık ki verilen bu karar aynı zamanda bankaların maliyetlerinin yükselmesi anlamına geliyor ki bu da direkt olarak kredi faiz oranlarının yükselmesi anlamına geliyor. Yani bankaların kredi faiz oranları maalesef ki bir süre sonra yükselmeye başlayacaktır. 

Yaşanan bu artışın ne kadar olacağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün yapılan kredi faiz oranı uyarısının bankalarca ne kadar ciddiye alındığı ise önümüzdeki günler belirleyecek gibi görünüyor. 

Bankalar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşı karşıya gelmemek adına bu seferki artışı tamamen es geçebileceği gibi aynı zamanda düşük bir faiz oranı artışı ile geçiştirebilirler ki durum böyle olursa hükümet kazan kazan durumu yaşamış olacaktır. 

Çünkü yapılan müdahale ile hem dolar kuru düşmüş olacak hem de kredi faiz oranları küçük bir farkla yükselmiş olacak. Son dönemde artan kredi faiz oranları ciddi eleştirelere neden olmuş, vatandaşın kredi çekemeyecek hale gelmesi ile hem konut satışları hem de araç satışları dibe vurdu. 

Bir Yorum

  1. Döviz yükseldikçe cebimiz yanıyor böyle olunca 6 senedir gerçek enflasyon rakamları çıkmıyor alım gücü yıl bazında/ 46 düştü iç piyasadaki dövizi frenleme ki ama ne mümülün

  2. konut faiz oranını bekledikçe yükseliyor şu konut kredilerine bir çözüm bulmanın zamanı gelmedi mi artık…