Genel

Nakit Avans Çekmek İhtiyaç Kredisinden Avantajlı Olabilir mi?

Bu başvuruların bir kısmı nakit ihtiyacı için bir kısmı da kredi içindir. Nakit temin için ise ihtiyaç sahibi olan kişiye iki alternatif sunulmaktadır. Bunlardan birincisi nakit avans diğeri ise ihtiyaç kredisidir. Peki bu iki seçenek karşısında kişiler hangi seçeneği seçmelidir? Veya hangi seçenek daha avantajlıdır?

İlk olarak bu konu ile söylememiz gereken hususlardan biri yüksek faiz oranı sebebi ile müşteriler genellikle nakit avans kavramına pek sıcak bakmamaktadırlar. Bu yüzden bu algıyı kırmak adına müşterilerine bazı alternatifler sunmaktadır. Bunlardan biri taksitli nakit avans kavramıdır. Bu alternatifin geçerli bir alternatif olup olmadığını anlamak için bazı başlıklar üzerinden gitmemiz gerekmektedir. Bu başlıklar şu şekilde; geri ödeme planı, verilen faiz oranı, ihtiyaç nedeni ve sunulan vade uzunluğudur.

Ödeme Planı ve Vade Uzunluğu Açısından

yeni yönetmelikler ile beraberinde İhtiyaç kredisinin vade uzunluğu sadece 36 ay kullanılabildiğinden dolayı bu yönü ile daha avantajlıdır. Çünkü nakit avans kavramında maksimum 9 taksit yapılabilmektedir.

Faiz Oranı Açısından

Karşılaştırma yapacak olursak eğer nakit avansta bulunan faiz oranları ihtiyaç kredisine nazaran daha yüksektir. Bu başlıkta ihtiyaç kredisinin avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Kullanım Miktarı Açısından

İhtiyaç kredinizde dilenilen miktarda kredi çekilebilmektedir ancak nakit avans kullanımında bu geçerli değildir. Nakit avans tutarında ki esas kredi kartı limitinize bağlıdır. Yani kredi kartı limitiniz ayın zamanda kullanmak istediğiniz nakit avans miktarınızı belirlemektedir. Bu başlık altında ise ihtiyaç kredisi çekmek daha mantıklı gözükmektedir.

Yukarıdaki başlıklardan da anlaşılacağı üzere ihtiyaç kredisi ve nakit avans kavramları arasındaki kıyasıya rekabetin kazananı ihtiyaç kredisi oldu diyebiliriz. Peki nakit avansın ne gibi avantajları bir göz atalım:

  • Nakit ihtiyaçlarınızı kısa vadeli ve düşük miktarlı olarak kullanmak isteyenlerin seveceği bir alternatif yoludur.

  • Nakit avans için bankaya gidip bazı prosedürleri gerçekleştirmeye gerek yoktur. En yakın ATM’den nakit avans çekebilir ve nakit ihtiyacınızı anında karşılayarak banka gidip prosedürleri tamamlama yerine zaman kazanış olursunuz.