Genel

ÖTV İndirimi Yapıldı, Konut Kredisi Faiz Oranları İndirimi Yapılacak Mı?

Yükselen döviz kuruna paralel olarak düşen otomobil satışları nedeni ile otomotiv sektörü uzun süredir zorlu bir süreçten geçiyordu. 

Otomobil sektörü araç kredisi faiz oranları için indirim yapılmasını talep ederken hükümet bugün Resmi Gazete içerisinde yer verilen değişiklik ile ÖTV indirimi yaptı. 

Araç Fiyatları 4 Bin Lira Birden Düştü 

Yapılan ÖTV indirimi ile beraber araç fiyatları 4 bin lira birden düştü. Bazı modellerde yapılan indirimin boyutu 11 bin 500 liraya kadar çıktı. Yapılan kritik ÖTV müdahelesi ile otomotiv sektörünün düşen satışlarının arttırılması amaçlanıyor. 

Konut Satışları İçin De Vatandaş Destek Bekliyor! 

Konut kredisi faiz oranları yüzde 3,40 seviyesine yükselirken yaşanan yükseliş konut satışlarını da vurmuş durumda. Elinde peşin birikimi olan kişiler konut alımlarına devam ederken nakit para birikimi olmayan ve konut kredisi çekerek ev satın almak isteyen kişiler ise adeta bankalar tarafından beklemede kalma zorunda bırakılıyor. 

Düşen konut satış fiyatları aslında vatandaş için son derece cazip bir ortam oluştursa da yükselen kredi faiz oranları nedeni ile çekilen tutarın 3 katı para ödenmesinin zorunlu hale gelmesi ise bu avantajı büyük bir dezavantaja çeviriyor. 

Ev satın almak isteyen konut kredisi faiz indirimi müjdesi beklerken konu hakkında daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hem de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamalar bulunmasına rağmen henüz net bir gelişme yaşanmış değil. 

Ancak yapılan ÖTV indirimi benzeri bir çalışmanın da inşaat sektörü için yapılması, sadece sıfır konutları değil ikinci el konut satışlarını da kapsayan genel bir konut kredisi faiz indirimi yapılarak Haziran ayındaki kampanya gibi, kamu bankaları üzerinden kısa süreli de olsa indirimli konut krediis kullandırılması isteniyor. 

Şu anda en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1,96 olarak uygulanırken en yüksek konut kredisi faiz oranı ise yüzde 3,40 olarak uygulanıyor. En uygun konut kredisi veren banka ise ICBC Bank. 

Bir Yorum

  1. Sadece arabalar özel olmamalı konutlar icin de uygun makul kredi indirimi istiyoruz ev alacak halkımızı inşaat sektörünü de düşünelim

  2. Sadece arabalar özel olmamalı konutlar icin de uygun makul kredi indirimi istiyoruz ev alacak halkımızı inşaat sektörünü de düşünelim

  3. Yazıklar olsun bu bankalara elin Çin Bankası en uygun veriyor bunlar ne halt yiyor