Genel

QNB Finansbank Kentsel Dönüşüm Kredisi

QNB Finansbank kentsel dönüşüm kredisi ile ihtiyacınız olan krediye sahip olabilirsiniz.

QNB Finansbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Özellikleri

Risk alanında bulunan eviniz için QNB Finansbank’dan kentsel dönüşüm kredisini, uygun faiz oranları ile almanız mümkün. Ayrıca krediyi aldığınız ilk iki yıl sadece kredinin faizini ödeyerek, düşük taksitlerden yararlanabilirsiniz. Bu ödeme yöntemi ile kredi taksitlerinizi zorlanmadan ödeyebilirsiniz.

QNB Finansbank kentsel dönüşüm kredi koşulları;

– 6306 sayılı kanunda yer alan 6. Maddeye göre konutunu kendisi yapmak isteyen ya da risk alanı dışında başka bir yerden konut almak isteyenlere kentsel dönüşüm kredisi verilecektir. Ayrıca konutunu güçlendirmek ya da tekrardan inşa etmek isteyenlerde bu krediden yararlanabilir.  

– Krediden TL cinsinde faydalanmak mümkündür.

– En fazla 120 aya kadar kredi vade seçenekleri bulunur.

– Anapara geri ödemesiz seçeneğinden, maksimum 24 aya kadar yararlanılabilir.

– Yalnızca tapuda konut tipi “mesken” geçen yerlerin alımı için kullanılır. Sadece gerçek kişiler tarafından kullanılması mümkündür.

– Kentsel dönüşüm kapsamında risk alanında bulunan konutun yenilenmesi veya başka bir yerden alınacak yeni konutun ipoteği yeterlidir.

– Genelde kefil şart koşulmaz. Fakat bankla gerekli görürse kefil ve başka teminatlar isteyebilir. Detaylı bilgi bankanın şubelerinden öğrenilebilir.

QNB Finansbank Kentsel Dönüşüm Kredi Tutarı ve Faiz Oranları

En az 20.000 TL ve en fazla 1.000.000 TL kredi talep etmeniz mümkün. Kentsel dönüşüm kapsamında, 1-120 ay vade ve %0,9’dan başlayan faiz oranları ile kredi alabilirsiniz. Banka tarafından %0,5 oranında, kredi tahsil ücreti alınır. Faiz oranları, çekeceğiniz kredi tutarına ve aylık ödeyeceğiniz taksit miktarına göre değişiklik gösterebilir.

Kentsel Dönüşüm Kredi Başvurusu için Gerekli Belgeler

– Alınacak yeni konutun ya da kentsel dönüşüm ile yeniden inşa edilecek konutun tapu fotokopisi,

– Riskli yapı belgesi,

– Nüfus cüzdanı,

– Maaş bordrosu ya da gelir belgesi, banka tarafından istenilen belgelerdir. Banka gerekli görürse başka belgelerde talep edebilir. QNB Finansbank kentsel dönüşüm kredi başvurusu için bankanın sitesinden başvuru formu doldurabilir ya da şubeye giderek başvuruda bulunabilirsiniz.