Genel

Şekerbank'tan Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi

Devlet, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Fonu ( IPARD ) kapsamına giren çiftçilerin yatırım projeleri  %60 ‘ına kadar hibe ile desteklemektedir. Şekerbank, hayvancılık, tarım sektörü dahilinde, işletme ve pazarlama alanlarında iş kurmayı veya mevcut işletmesini büyütmek isteyen müşterilerine Şekerbank Aile Çiftçiliği projesi ile finansal destek sağlamaktadır. Aile Çiftçiliği kredi çeşitlerinden biri de Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi’dir.

Şekerbank Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi’nin Özellikleri Nelerdir?

IPARD Programı”nın desteklenmesi amacıyla, Şekerbank ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu arasında anlaşma imzalanmıştır. Bu anlaşmaya göre IPARD programı kapsamınına giren yatırım projelerine devlet %60 kadar hibe desteği sağlarken, yatırım projesinin kalan kısmını Şekerbank Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi ile karşılanabilmektedir. Devlet hibesinden yararlanabilecek gerçek ve tüzel kişilerin;

* Et ve süt üretimi, pazarlaması

* Sebze, meyve üretimi ve su ürünlerinin işlenmesi, pazarlaması

* Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi

* Kültür balıkçılığı geliştirilmesi gibi yatırım projeleri devlet tarafından desteklenmektedir.

Devlet tarafından hibe almaya hak kazanamayan projelerin kredi talepleri de Şekerbank tarafından değerlendirmeye alınmaktadır.

Şekerbank Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi Geri Ödeme Koşulları ve Faiz Oranları Nedir?

Şekerbank Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi, 100.000 TL’ye kadar kredi desteği verirken, kullanılan krediyi de 10 yıla varan vadelerle geri ödeme imkanı sunmaktadır. Alınan kredinin vadesi ve tutarına göre faiz oranı değişmektedir. Örneğin, 100.000 TL kredi tutarına; 5 yıl vade için faiz oranı %1,16 iken, 10 yıl vade için faiz oranı %1,20’dir. Proje maliyet bedelinin, hibeden kalan finansman açığı ve hibe kapsamına girmeyen tüm projeli yatırım taleplerinde 10 yıla varan vade seçeneği geçerlidir.

Şekerbank Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi Başvuru Evrakları Nelerdir?

Şekerbank Tarım Bankacılığı kapsamında verilen Destek Kredisi’ne, Şekerbank Şubeleri’nden başvurabilirsiniz. Şekerbank Kırsal Kalkınmaya Destek Kredisi başvurusunda istenilen belgeler,

  • Başvuru formu

  • İş planı

  • Proje fizibilitesi

  • ÇKS ( Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi)

  • Proforma fatura, fiyat teklifleri

  • Gerçek kişi ise kimlik belgesi, tüzel kişilerde ise firma bilgileri’dir.