Genel

SMS İle Kredi Başvuru Süreçleri

Bankalardan ihtiyaç kredisi kullanmak günümüz koşullarında günlük rutin bir işlem haline gelmiştir. Kredi kullanmak için eskiden yapılan başvurunun ardından evrak tamamlama süreci ve bankanın araştırma süreci, belki de kefil talep etme süreci derken bu zaman zarfı bir haftayı bulabilmekteydi. Ancak günümüz koşullarında bu süreç sadece bir kısa mesaj kadar uzağımızda ve 5 – 10 dakika kadar süre uzunlukta olmaktadır.

Kredi Başvurusunun En Kolay Yolu!

Kredi başvurusu yapabilmek için artık her bankanın bir kısa mesaj numarası ve kredi başvuru formatı bulunmaktadır. Bu numara ve format her banka için değişiklik göstermektedir. Her bankadan bireysel ihtiyaç kredisi başvurusunu kısa mesaj yolu ile yapabildiğiniz gibi, birçok bankadan da konut kredisi, taşıt kredisi başvurusunu da kısa mesaj yolu ile yapabilmektesiniz. Böylelikle şubeye gitmeden kredi kullanabilirsiniz.

Kısa Mesaj Yolu İle Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle kullanmak istediğiniz kredi tutarını ve türünü belirlemelisiniz. Dilerseniz internette bulunan kredi hesaplama araçları ile kredi veren bankaların karşılaştırmalı faiz oranları, vade sayıları, başvuru çeşitleri ve başvuru koşulları gibi bilgilere de ulaşabilirsiniz. Sms kredi veren bankalar listesine internetten ulaşabilirsiniz.

Başvuru yapacağınız bankaya karar verdikten sonra, bankanın resmi web sitesine giriş yaparak kredi için kısa mesaj yolu ile başvuru şeklini öğrenmeniz gerekmektedir. kısa mesaj ile yapılan kredi başvuru formatında genellikle Tc kimlik numarası, aylık gelir tutarı, kullanılmak istenen kredi miktarı gibi bilgiler yer alır. Bu bilgiler her banka için farklı olabilmektedir. Kredi kullanmak istediğiniz bankanın formatını yazıp, yine bankanın resmi web sitesinde yer alan numaraya kısa mesaj atmanız yeterli olacaktır.

Başvurunun Sonuçlanıp Sonuçlanmadığını Nasıl Anlarsınız?

Kredi başvurunuz için kısa mesajı gönderdikten sonra ortalama birkaç dakika içerisinde kredi başvurunuzun sonucu cep telefonunuza kısa mesaj olarak gelmektedir. Gelen kısa mesaj sizi yönlendirecektir. Kredi başvurunuz onaylandı, anında kredi veren bankalar için hesabınıza geçti, ya da şubenizle görüşün gibi ifadeler kısa mesaj olarak telefonunuza gönderilecektir. Kredi başvurunuzun onaylanmama durumunda da yine kısa mesaj ile size bilgi verilmekte olacaktır.