Genel

Türkiye Finans İşyeri Finansmanı Veriyor!

Öncelikle; başvuru yapan müşterinin almak istediği gayrimenkulü Türkiye Finans satın almaktadır. Bankanın gayrimenkul alımında kullandığı tutarı, müşteri ne kadar sürede bankaya geri ödeyebilecekse, bu vade göz önüne alınarak, banka tarafından kar payı hesaplanır. Bankanın gayrimenkul alım tutarına bu hesaplanan kar payı eklenir. Müşteri toplam tutarı seçmiş olduğu vade süresinde bankaya ödeyerek, almak istediği gayrimenkule taksitle ödeme yaparak sahip olmuş olur.

Örnek Kredi Maliyeti

Bireysel müşterinin satın almayı planladığı işyerini Türkiye Finansın 100.000,00 TL’ye müşteri adına satın aldığını düşünelim. Müşteri bu tutarı ödemek için, 60 aylık bir geri ödeme süresini yani vadeyi tercih etmiş olsun. Bu durumda, mevcut kar payı oranına göre hesaplandığında, 60 ay vade ile müşterinin bankaya ödemesi gereken aylık tutar 2.706,69 TL olacaktır.

Kullanılan finansman, hesaplanan kar payı oranı ve alınan ek ücretlerin gösterildiği örnek finansman hesaplama tablosu aşağıdaki gibidir.

Finansman Tutarı

Taksit Tutarı

Vade(ay)

Kar Oranı

Tahsis Ücreti

İpotek Tesis Ücreti

Ekspertiz Ücreti

Toplam Geri Ödemem Tutarı

100.000,00 TL

2.706,69 TL

60

%1.46

525,00 TL

350,00TL

750,00 TL

162.401,40 TL

Nasıl başvurulur?

İşyeri finansman kredisi almak isteyen bireysel müşterilerin, aşağıda yer alan belgelerle birlikte en yakın Türkiye Finans şubesine başvurmaları gerekmektedir.

  • Kimlik belgesi,

  • Başvuru sahibinin gelir durumunu gösteren belge,

  • Ticaretle uğraşanlar başvuru sahipleri için son yıla ait vergi levhası, onaylı mali tabloları, kuruluş ve güncel ortaklık durumunu gösteren Ticaret Sicil Gazetesi, imza sirküleri,

  • Yatırım yapılması istenen gayrimenkule ait proforma fatura,

  • Yatırım yapılması istenen gayrimenkule ait izin belgeleri (kullanım izni, kat mülkiyeti gibi).

İşyeri finansman kredisi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen bireysel müşteriler, en yakın Türkiye Finans şubesine gidilebilecekleri gibi Türkiye Finansın internet adresini de ziyaret ederek bilgi alabilirler.