Genel

VakıfBank'tan Organik Kredi

O nedenle hem insanların hem de çevresindeki bitki ve hayvanların daha sağlıklı geliştirilmesi için organik tarıma yönelim başlamıştır. Vakıfbank da organik tarım yapacak olan çiftçileri desteklemek ve Türkiye’de organik tarımın gelişmesine katkıda bulunmak üzere “Organik Kredi” ürününü hizmet sunmuştur. Bu kredinin kullandırılmasıyla organik tarım yaparak tahıl ve sebze -meyve yetiştiren, süt ve besi hayvancılığı yapan çiftçiler rahatlıkla gerekli duydukları nakit ihtiyaçlarını karşılayacak ve sağlanan bu kolaylıkla organik tarım ülkemizde daha geniş bir uygulama alanı bulacaktır.  

Vakıfbank’tan Organik Kredi Kullanabilmenin Şartları

Bahçe ve tarlalarında kesinlikle sentetik gübreler, pestisitler, hormonlar kullanmadan, tamamen ekolojik yoldan tahıl üreten ve sebze-meyve yetiştiren çiftçiler göre planlanmış olan Organik Kredi’yi kullanabilmek için, bu krediye başvuracak çiftçilerin “Çiftçi Kayıt Sistemi”nde kayıtlı olmaları ve  Organik Tarım ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe uygun olarak “Organik Tarım Sertifikası” na sahip olmaları lazımdır.

Vakıfbank Organik Kredinin Sunduğu Avantajlar

Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve Organik Tarım Sertifikası’na sahip olan çiftçilerin Vakıfbank’a Organik Kredi kullanmak için başvurmaları halinde, kullanacakları bu kredi için herhangi bir kredi tahsis ücreti, dosya masrafı vb. alınmamaktadır. Ayrıca Organik Kredi Paketi dahilinde ücretsiz olarak 3 ay süresince kullanabilecekleri “Halden Anlayan Nette Mini Tarife” verilmekte böylelikle de belli sayıdaki havale ve EFT ödemelerini internet üzerinden ücretsiz yapabilmelerine imkan sağlanmaktadır. Bu krediye bağlı olarak açılacak vadesiz hesaptan da hesap işletim ücreti alınmamaktadır.

Kullanılabilecek Organik Kredi Tutarı ve Vadesi

Organik üretimde bulunan çiftçilerin işletme masraflarının karşılanmasına yönelik olan uygun faizli Organik Kredi’de kullandırılabilecek maksimum kredi tutarı 50,000.- TL’dir. Kesin tutar bankanın yapacağı değerlendirme sonrasında belirlenmektedir. Kredinin vadesi en fazla 12 ay olup kredi geri ödemesi hasat dönemini takiben tahsil edilmektedir.

Organik tarımla uğraşıp, işletme kredisine ihtiyaç duyan çiftçiler kendilerine en yakın Vakıfbank Şube’sine giderek detaylı bilgi alabilirler.