Genel

Yapı Kayıt Belgesi Ücreti İçin İmar Barışı Kredisi Veren Bankalar Listesi

İmar barışından yararlanmak isteyen ancak yapı kayıt belgesi ücreti ödeme konusunda sıkıntıya düşen kişiler için bankalar imar barışı kredisi vermeye başladı. 

Normal ihtiyaç kredisi faiz oranları ile kıyaslandığında daha düşük kredi faiz oranları uygulanırken yine bankalar daha kolay kredi onayı vererek müşterilerinin imar barışından yararlanmasına olanak sağlıyor. 

İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İmar barışı ya da bilinen diğer adı ile imar affı başvurusu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından e devlet üzerinden açılan yapı kayıt belgesi başvuru formu üzerinden kabul ediliyor. “İmar barışından yararlanmak istiyorum” diyen kişilerin ilk olarak e devlet üzerinden yapı kayıt belgesi bölümüne giriş yapıp kendilerinden istenen bilgileri eksiksiz olarak doldurmaları gerekiyor. 

Bu noktada kişiler kendileri başvuru yapabileceği gibi aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından pek çok ilde açılan imar barışı danışmanlık ofisi / imar barışı danışma merkezi üzerinden teknik destek alabiliyor. Başvuru esnasında kişinin ödeyeceği yapı kayıt belgesi ücreti belirleniyor ve bu ücret başvurunun kabul edilmesinin ardından başvuru formu doldururken verilen cep telefonu numarasına mesaj olarak gönderiliyor. 

Yapı Kayıt Belgesi Ücreti Nasıl Ödenir?

Başvuru esnasında sistem imar barışı ücreti hesaplama işlemini gerçekleştirerek ödenmesi gereken tutarı hesaplayacak. Kişinin yapı kayıt belgesi başvuru formu doldurma işlemini tamamlamasının ardından ödemesi gereken yapı kayıt belgesi ücreti SMS olarak cep telefonu numarasına bir kod ile beraber gönderilecek. 

Kişi bankaya giderek bu kodu söyleyecek ve ödemesini yapacak. İmar barışı son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 olarak açıklanırken imar barışı ücreti son ödeme tarihi ise 31 Aralık 2018 olarak belirlenmişti. İsteyen kişiler yeterli kadar nakit para birikimine sahip değilse bu durumda bankaya başvuruda bulunarak yapı kayıt belgesi ücreti kredisi yani imar barışı kredisi çekerek ödemesini 48 ay vadeli olarak yapabilecek.