Genel

Yapı Kredi'den 2B Arazi Kredisi

Günümüzde hem bireysel hem de ticari olarak artan parasal ihtiyaçlarımızı karşılamak amacı ile kredi kullanımı giderek artmaktadır. Küçük ve Orta Büyüklükeki İşletmeler ( KOBİ) ‘de, rekabet ortamında büyüyebilmek için bankaların kendilerine sunduğu kredi ürünlerinden yararlanmaktadır.

Yapı Kredi Bankası kendi gibi KOBİ’lerinde, sektörlerinde başarılı ve öncü firma olması için farklı kedi türleri ile KOBİ’leri desteklemektedir. Yapı Kredi KOBİ kredileri, Nakit Destek Kredisi, Makine Donanım Kredisi, Turizm Kredisi, Sezona Hazırlık Kredisi, Taşıt Kredisi, Franchising Kredisi, KOBİ Ar-ge Kredisi ve 2B Arazi Kredisi çeşitleri ile tüm KOBİ’lerin finansal ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olmaktadır.

2B Arazisi Nedir?

2B Arazisi, Orman Kanunu’nun 2. maddesinin B bendinde yer alan, kadastro tarafından orman özelliğini yitirmiş, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazi demektir. Türkiye’de 2B arazilerinin çoğunluğu Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova kentlerinde bulunmaktdır. 2B arazilerinin birçoğu zeytinlik, narenciye alanları veya otlaklardan oluşmaktadır. 2B kapsamında olan araziler, KOBİ’ler ve tarım sektöründe faliyet gösteren firmaların yatırım araçlarına dönüşmüştür. 

Yapı Kredi 2B Arazi Kredisi’ni Kullanım Şartları Nelerdir?

Yapı Kredi Bankası, 2B Arazi kapsamına giren arazilerin alım başvurusu onaylanmış KOBİ müşterilerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara 2B Arazi Kredisi’nden yararlanma imkanı sunmuştur. Yapı Kredi 2B Arazi Kredisi başvuru yapmak için ön şart devlet tarafından satılan arazilerin, alım başvurularının onaylanması gerekmektedir. İkinci şart ise 2B arazisinin ipoteği olmasıdır.

Yapı Kredi 2B Arazi Kredisi’nin Ödeme Koşulları ve Vadesi Nedir?

Yapı Kredi Bankası 2B Arazi Kredisi’ni müşterisine esnek vade ve uygun faiz oranları ile kullandırmaktadır. Tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara özel Hasat Ödemeli seçeneği sunarak, firmalara finansal rahatlama sağlamaktadır. Diğer yani tarım firması olmayan KOBİ’ler ise ayda bir taksit ödeme seçeneğinden yararlanmaktadır. Yapı Kredi Bankası, KOBİ ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara kullandıkları 2B Arazi Kredisi’ni 120 aya kadar vadelendirmektedir. Tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve KOBİ’ler, 2B Arazi Kredisi’ni üst limit olmaksızın kullanabilirler.

2B Arazi Kredisi başvurusu yapmak ve faiz oranlarını öğrenmek için Yapı Kredi Şubeleri’nden bilgi alabilirsiniz.