Genel

Yapı Kredi Eğitim Kredisi

Yapı Kredi eğitim kredisi ile yurtiçi veya yurtdışı fark etmeksizin, eğitim harcamalarınız için ihtiyaç kredisi çekmeniz mümkün.

Ne Kadar Eğitim Kredisi Çekilebilir?

Yapı Kredi eğitim kredisi ile yurtiçi ve yurtdışı, tüm eğitim masraflarınız için 50 bin TL eğitim kredisi çekebilirsiniz. Ayrıca çekilen krediyi taksitlendirmede, 48 ay’a kadar vade seçenekleri bulunmaktadır. Yapı kredi eğitim kredisi faiz oranları ise müşteri özelinde farklılık gösterebilir. Faiz oranları, seçilen vadeye, aylık ödenecek taksitin tutarına ve benzeri faktörlere göre değişkenlik göstermektedir.

Yapı Kredi Eğitim Kredisi Başvuru Yöntemleri

Eğitim kredisi almak için iki farklı başvuru yöntemi bulunmaktadır. Yapı Kredi eğitim kredisi başvuru yollarından ilki, Yapı Kredi resmi web sitesinde ilgili krediye online olarak başvurmaktır. Diğer bir başvuru yöntemi ise Herhangi bir Yapı Kredi şubesine giderek eğitim kredisi başvurusunun bizzat yüz yüze yapılmasıdır. Yaklaşık 1-2 gün içerisinde başvurunuz sonuçlanacaktır.

Eğitim Kredisine Başvuru için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Her ihtiyaç kredisinde olduğu gibi eğitim kredisi alabilmek için de, banka bazı belgeleri talep etmektedir. Gerekli belgeleri incelemek gerekirse;

– Nüfus cüzdanı fotokopisi,

– Düzenli geliri olanlar için gelir belgesi,

– Son 2 ay’ın maaş bordrosu,

– Serbest meslekte çalışanlar için en son ki vergi levhasının fotokopisi,

– Kiradan bir gelir alınıyorsa kira kontratı ve tapu fotokopisi,

– Son 3 ay içinde alınmış ikametgâh belgesi,

– Yurtiçi eğitim için, öğrenci kayıt belgesinin fotokopisi ve banka hesabının bulunduğu eğitim ücretini belirten proforma fatura ya da okuldan alınan yazılı bir belge,

– Yurtdışı eğitim için, Öğrenci kayıt belgesinin fotokopisi, eğer alınmış ise öğrenci vizesi ve banka hesabının bulunduğu eğitim ücretini belirten proforma fatura ya da okuldan alınan yazılı bir belge, Yapı Kredi eğitim kredisi almak isteyen müşterilerden bu belgeler talep edilir.