Genel

Yapı Kredi Tekne Kredisi

Tekne kredisi, sıfır ya da ikinci el tekneler için kullanılabilir. Üstelik 48 aya kadar varan vade seçenekleri mevcut. Sizde Yapı Kredi tekne kredisi ile dilediğiniz tekneyi alabilir ve denize olan tutkunuzu gönlünüzce yaşayabilirsiniz.

Yapı Kredi Tekne Kredisi Özellikleri Nelerdir?

30 bin TL’ye kadar hiçbir teminat olmadan ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz. Gerekli görüldüğü takdirde banka tarafından teminat istenilebilir. 100 bin TL’ye kadar krediye ise kefalet karşılığında sahip olabilirsiniz. Yapı Kredi tekne kredisi için kefalet, mevduat veya menkul kıymet rehini, Gayrimenkul üzerine ipotek gibi yöntemler kullandırılır. Ayrıca ticari kullanımlar için gemi siciline kayıtlıysa, gemi ipoteği de teminat olarak gösterilebilir.

Tekne Kredisi Ödeme Kolaylıkları

Yapı Kredi tekne kredisi ile ilgili ücret ve faiz oranlarını, Yapı Kredi şubesine giderek öğrenmeniz mümkün. Alacağınız kredi miktarına, vadesine ve ödenecek taksit tutarına göre faiz oranları değişiklik göstermektedir. Detaylı bilgiyi, bankanın herhangi bir şubesine giderek ilgili kişilerden öğrenebilirsiniz. Taksitleri belirlediğiniz zaman ve tutarlarda ödeyebilirsiniz. Taksit miktarını kademeli bir şekilde artırabilir ya da azaltabilirsiniz. İsteğe bağlı ara ödeme yaparak taksitlerin miktarlarını azaltabilirsiniz. İsterseniz kredinin kalan tutarını, anlaşılan zamandan önce ödeyerek krediyi kapatabilirsiniz.

Tekne Kredisi Başvuru Süreci

İhtiyacınız olan krediyi almak için bankanın talep ettiği belgeler ile Yapı Kredi bankasının herhangi bir şubesine giderek başvuruda bulunmanız mümkün. Başvuru formu, nüfus cüzdanı fotokopisi, gelir belgesi, maaş bordrosu, vergi levhası, noter tasdikli imza sirküleri, kişiye ait mülklerin tapularının fotokopileri, sıfır tekne alımlarında ürünün faturası ve bankanın talep edebileceği diğer belgeler ile tekne kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru için hangi belgelerin gerektiğini, ayrıntılı olarak bankanın web sitesinde bulabilirsiniz. Ayrıca şubeye giderek de bilgi alabilirsiniz. Yapı Kredi tekne kredisi başvurunuz, bankaya başvurduktan sonra 24 saat içerisinde netlik kazanır.