Genel

Yeni Ev Kuracaklara 10 Tavsiye

Ancak birkaç madde ile bu zorlu süreci mümkün kılmak yine kişinin elinde diyebiliriz. Peki bu maddeler nedir? İşte yeni ev kuracak olanlara 10 tavsiye;

1- Bütçenizi planlayın.

Öncelikle her şeyin sıfırdan yani yepyeni olduğunu düşünecek olursak eğer net bir ödeme bütçesi çıkarmak zor olabilir, evet. Ancak kafanızda bir düşüncenin oluşması için internet üzerinden mağaza, marka araştırması yapabilirsiniz. Ve bu araştırmalar sonucunda da tahmini bir bütçeniz ortaya çıkabilir. Bu araştırmalar ve tahmini bütçe sonucunda da önceliklerinizi belirlemeniz uzun vadede size yardımcı olacaktır. Bu sayede ilk önceliklerinizi alarak büyük bir yükün altından kalkmış olursunuz. Sonra ortalama bütçe ve öncelikten sonra da mutlaka çıkacak olan planlanmayan masraflarınıza kaynak ayırma şansını elde ettiniz bile.

2- Limitlerinizi kontrol etmeyi unutmayın.

Öncelikle harcamalarınıza ait alışverişe tam olarak başlamadan önce eğer kredi kartı limitiniz düşükse o limiti yükseltmeniz gerekmekte. Çünkü net bir birikiminiz yoksa veya var olup da tahmini bütçenizi karşılamıyorsa bunu yapmak size hız ve zaman kazandıracaktır. Nasıl mı? Yapacak olduğunuz alışverişlerinizi kredi kartınıza elektronik kategorisindeki eşyalara 6 taksit, diğer tüm ev alışverişine ise 12 taksit yapma imkanınız var. Bu yükseltme işlemini kartınız dolmadan hatta alışverişe başlamadan yapmanız ise oldukça önemli çünkü dolan kart limitlerinde yapılan ek limit talebi çoğu zaman bankalar tarafından risk gözü ile bakılıyor. Bu yüzden ya ek limit talebiminiz kabul edilmiyor ya da ek belgeler ve uzun uzun prosedür çemberinden geçmeniz gerekiyor.

3- Acil nakit için acil çözüm bulun.

Kredi kartınız haricinde, yapacak olduğunuz alışverişleriniz acil nakit ihtiyacınızın olacağını düşünmelisiniz. Bu yüzden bir banka hesabına ya kredili mevduat hesabı tanımlamanız veya kredili mevduat hesabınız var ise de o hesabın limitini arttırmanız gerekmektedir. Bu artı bakiyelerin avantajı istenilen zaman da ATM aracılığı ile çekilebilmesi ve çekmediğiniz veya hesabı kullanmadığınız takdir de ek masrafın oluşmaması.

4- Ölçüleri hafife almayın.

Evet geldik alışveriş kısmının en önemli noktasına. Evinizin ölçülerini mutlaka almalısınız çünkü alacak olduğunuz perdeden tutunda halıya kadar aldığınız ölçüler fiyatlandırma açısından yararınıza dokunacaktır.

5- Tesisatlar, evinizin bel kemiği.

Evin bel kemiği olan tesisatları aldığınız eşyaları daha yerleştirmeden yani eve tam olarak yerleşmeden kontrol ettirmelisiniz. Eğer bu maddeyi atlarsanız eşyalar yerleştikten sonra oluşacak tesisat arızalarını gider ekstra zamanınızı alacaktır.

6- Kafanızda net bir marka belirleyin.

Almak istediğiniz eşyaların özellikle beyaz eşyalarının markasını tam olarak kafanızda belirleyin. Örnek verecek olursak eğer ben x firmasına ait beyaz eşyaları alacağım diyebilmelisiniz. Ardında sadece bir x firma bayisine giderek alışverişinizi tamamlamamalısınız. Farklı bayilere de bakarak fiyat araştırması yapın.

7- Ürün imalat malzemelerine dikkat!

Yeni ev düzenini oturmak çoğu zaman zor ve masraflıdır. Baştan savma markalar veya kaliteli olmayan ürün tercihlerinde bulunmak size evet kısa vade de fiyat konusunda yarar sağlasa da uzun vade de uzun ömürlü olmayan bu tercihler sebebiyle maliyeti yüksek masraflara sebebiyet verebilir. Özellikle mobilya seçimlerin de imalat malzemesine dikkat etmelisiniz.

8- Halı ve perdelerde fiyat araştırması yapın.

Alacak olduğunuz halı ve perdeler için de yukarıdaki beyaz eşya gibi fiyat araştırması yapmalısınız. Firmaların konumlandırmasına göre fiyat değişikliği gösterebildiklerini göz ardı etmeyin.

9- Teslimat ve ödeme şeklini net olarak belirleyin.

Her şeyi şuana kadar belirli bir plan dahilinde göz önünde bulurduğunuzu varsayarak yapmanız gereken son aşamalardan biri ise ödeme şekli ve ürün teslimat tarihlerini net olarak belirlemeniz. Net olarak belirlenmiş bu iki kriter size kötü bir sürpriz ile karşılaşma ihtimalinizi ortadan kaldıracaktır.

10- Küçük ev aletlerinde kapsamlı araştırma yapın.

Beyaz eşyalarda olduğu gibi küçük ev aletlerinde de internet üzerinden kapsamlı olarak araştırma yapmalısınız.