Genel

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı Yükseldi

Ev satın almak için konut kredisi faiz indirimi müjdesi bekleyen vatandaş indirim haberleri yerine her güncelleme ile gelen konut kredisi faiz oranı yükseltme kararı ile büyük şok yaşamaya devam ediyor. 

Diğer bankalara oranla kamu bankası olması avantajı ile daha uygun oranlarla konut kredisi veren Ziraat Bankası bu unvanının kaybetti ve konut kredisi faiz oranları yükseldi. 

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı Kaç Oldu?

Bilindiği üzere Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları kullanılmak istenen kredi tutarına göre belirleniyor. Banka 100 bin liraya kadar olan konut kredisi talepleri için yüzde 1,68 konut kredisi faiz oranı uyguluyor. 100 bin lirayı aşan 500 bin liraya kadar olan kredi başvuruları için Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 177 olarak uygulanırken bu tutarı aşan konut kredisi başvurularında ise konut kredisi faiz oranı yüzde 1,87 olarak uygulanıyor. 

En Uygun Konut Kredisi Veren Banka Hangisi?

Yapılan son konut kredisi faiz güncellemesi ile beraber en uygun konut kredisi veren banka Şeker Finans Katılım Bankası oldu. Bankanın konut kredisi faiz oranı yüzde 1,60 olarak açıklanmış durumda. En yüksek konut kredisi faiz oranı ise Odeabank konut kredisi paketi için uygulanan yüzde 2,80 seviyesi oldu. 

Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Zaman Düşecek?

Hükümet inşaat sektörü ile konut kredisi faizleri hakkında yakın temasını sürdürüyor. İnşaat firmaları tarafından yeni bir konut seferberliği harekatı üzerinde çalışmalar başlarken konut fiyatlarına indirim yapılmasının yanı sıra konut kredisi faiz indirimi yapılarak oranların yüzde 0,95 seviyesine çekilmesi planlanıyor. 

Konut kredisi faiz indirimi en erken Eylül ayında hayata geçecek gibi görünürken hükümet kamu bankaları üzerinden indirimli konut kredisi kullandırmak yerine Emlak Bankası üzerinden yeni bir konut finansman sistemini devreye sokmak istiyor. Tartışma yaratan tek konu ise şimdiki çalışmalarda sadece sıfır konutlar için indirimli konut kredisi kullandırılacak şeklinde maddenin yer alması. Dar gelirli vatandaşlar ise kesinlikle ikinci el konut kredisi içinde 0,95 faiz oranının uygulanmasını istiyor. 

Kamupersoneli.net – Ankara

Bir Yorum

  1. Lutfen artik perisan olduk.muteahhit yine krediye basvurdunuz mu parayi verin diyor.caresizce bu haberleri takip ediyoruz.pskolojim altust oldu.magdur olduk.pesinat verip sozlesme yaptik secime 1 hafta kala…neredeyse 2 ay oldu hala bir net haber yok..bu kadar insanin sesini duyun artik.bayrama kadar bir aciklama yapin nolur…okullar acilacak bu oranlarla mahvoluruz kredi kullanamayiz tum umutlarimiz bosa gider nolur yardim edin artik bittik tukendik

  2. 2 hafta önce 10 bin peşinat verdik anlaştık bugün eşim kredi işlemleri için ziraat bankasına gitti 1.68 den dediler.
    Cumhurbaşkanımız bizi duy BAYRAM ÖNÜ 0,95 den ver lütfen konut kredisi faizini.
    ORTADA KALDIK.
    3 eylüle kadar kredi çekemezsek paramız yanacak.

  3. faiz oranı çok yüksek olduğundan dolayı Türkiye Cumhuriyeti'nin çevre kirliliğine zarar vermektedirler yüzde sekseni halkımızı rahatsızlık vermektedirler faiz oranının en az bankalar için 0./.95 ile 0./.75 arası kamu bankaları özel bankaları ile eşit olarak %100 üzerine faiz oranı yükseltemez ler gerekli adımları atılması için Sayın Devlet başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda gerekli adımlarını arz ederiz özel bankaların ahtapot kafalarının dediği ile Birleşmiş Milletler'in Amerika'nın Birleşik Devletleri'nin robot kafalarının dediği ile hiçbir yere varılamaz