Genel

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları Yükseldi!

Konut kredisi çekerek ev satın almak isteyen binlerce kişi büyük bir umutla “konut kredisi faiz oranları düştü” müjdesini beklerken bunun tam aksine faizler yükselmeye devam ediyor. 

Kamu bankaları arasında yer alması nedeni ile vatandaşın bu konuda en çok güvendiği banka olan Ziraat Bankası ne yazık ki bu güveni boşa çıkardı ve konut kredisi indirimi yerine faiz oranlarını yükseltti. 

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizi Ne Kadar?

Hatırlanacağı üzere Ziraat Bankası 10 Mayıs 2018 tarihinde konut kredisi indirim kampanyası başlatmış ve konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98 seviyesine çekmişti. Ardından diğer kamu bankaları da bu indirim kampanyasına katılmış ve konut kredisini indiren bankalar arasında yer alan 5 kamu bankasında yüzde 0,98 faiz oranı uygulanmaya başlanmıştı. 

Ancak Ziraat Bankası 2 Temmuz 2018 tarihinde yapmış olduğu güncelleme ile konut kredisi faiz oranlarını yükseltmiş ve yüzde 1,25 seviyesine çekmişti. Konut satın alma aşamasında olan binlerce kişiye soğuk duş etkisi yaratan bu hamle sonrası herkes nefeslerini tutarak yeni bir konut kredisi indirimi yapılmasını bekliyordu. Ancak tüm beklentilerin aksine konut kredisi faiz oranları yükseldi!

Yapılan güncelleme sonrası Ziraat Bankası güncel konut kredisi faiz oranı yüzde 1,38 olarak revize edildi. Yani vatandaşlar Ziraat Bankası konut kredisi indirimi müjdesi beklerken ne yazık ki yükselen konut kredisi faiz oranları ile bir kere daha sarsıldı. Özellikle de bir önceki kredi indirimi nedeni ile alım için harekete geçen hatta konut peşinatı ve emlakçı komisyonu veren kişiler büyük mağduriyet yaşarken Cumhurbaşkanı tarafından yeniden konut kredisi faiz oranlarına müdahale yapılması bekleniyor. 

Kamupersoneli.net 

Bir Yorum

  1. Faizler cok yuksek care bekliyoruz sayın erdoğan bey kira vermek istemiyoruz kendi evimiz olsun istiyoruz çözüm beklemekteyiz saygılar

  2. evet malesef yükseldi umarım cumhurbaşkanına bu seviyelere geldiği acilen iletilir.en kısa sürede tekrar kampanya yapılarak konut faiz oranları düşürülür.

  3. ama alamıyor bimer üzerinden merkez bankasının verdiği cvp bankalar istediği gibi at koşturabilir manasına gelen bir anlam çıkardım umarım düşer

  4. Ne umduk ve maalesef ne bulduk.Düşenin dostu olmaz sözünü tam manasıyla ıspatlayan bir durumdayız.Sayın cumhurbaşkanı'mızdan bir müjdeli haber bekliyorum şahsen.Geçici de olsa 0.98 e gelmesini dört gözle bekliyorum.Zira bu gidişle bir kümes bile alamayız.

  5. neyazıkki husran sayın cumhurbaskanımızdan bu konuda yardım bekliyoruz

  6. YILLARDIR EV SAHIBI OLAMAMIS DAR GELIRLILERE OZEL FAIZ UYGULAMASI LAZIM HÜKÜMETİN DEVLET BU KONUDA SESSIZ……….

  7. Seçim bitti halk magdur olsada olur ,seçimden önce halkın agzına balcaldılar seçimden sonra kulak ardıyapıyorlar yazık vatanďaşa unutmayın başa getiren indirmesinide bilir eski ak partili olarak konuşuyorum.

  8. Ben bütün kamu bankalarını gezdim.vergi mükellefi olmama ragmen hicbir kamu bankası bana. 0.98.den konut kredisi vermediler ve kolay kolay vermiyolarda.bende .özel bi bankadan 1.27.den anında .aldım kredimi. .kamu bankası düşürse.nolur. faizleri vermiolarki zayen

  9. Sana büyük ikramiye çıkması ihtimali neyse sana sürpriz o kadar yakın

  10. secimlerden önce faizler düşecek denildi. seçim bitti biy geçti faizler kimsenin umrunda değil…