Bankalara Borçlu Kişi Sayısında Artış Yaşanıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankalara borcu olan vatandaşlara ve banka kar oranlarıyla alakalı olarak açıklamalarda bulundu.Buna göre geçen yıla göre yüksek bir artışın söz konusu olduğu belirtild

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankalara borcu olan vatandaşlara ve banka kar oranlarıyla alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Buna göre; geçen yıla göre yüksek bir artışın söz konusu olduğu belirtildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların kar oranlarının geçen yıl bir önceki yıllara göre yüzde 31 oranında artış yaşadığını belirterek "Karları arttıkça daha fazla masraf karşılığı almaktalar. Oysa bankacılık sektörü istihdama katkı verecek ve ekonomi canlanmasına piyalasarın daha hareketli olmasına destek olabilirdi." dedi.

BANKALARA BORÇU 1 MİLYON 205 BİN 842 KİŞİ VAR

Bendevi Palandöken, konuyla alakalı olarak yaptığı yazılı açıklamasında, geçen yılın Ocak- Kasım dönemlerinde bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödememiş net kişi sayısının 1 Milyon 205 Bin 842 olarak kayıtlara geçtiğini belirtti. Vatandaşların borcunu ödemeyedikleri görülürken; bankaların vatandaşlardan kredi faizleri, havale ücreti, hesap işletim ücretleri, yapılandırma kesintileri, dosya masrafları, kredi tespit ücretleri ibi farklı alanlarda birçok kesinti yaparak kar oranını arttırdığını açıkladı.

KARLARI ARTTIKÇA DAHA FAZLA MASRAF KARŞILIĞI ALIYORLAR

Bendevi Palandöken açıklamasında; "Bankların karı geçtiğimiz yıl bir önceki yıllara göre yüzde 31 oranında arttı. Karları arttıkça daha fazla masraf karşılığı almaktalar. Oysa bankacılık sektörü istihdama katkı verebilecek ekonomi canlanmalarına ve piyasaların daha hareketli olmasına destek olabilirdi. Büyüyen sektörlerin istihdam alanlarını attırarak ekonomisine katkı sağlamaları gerekir. Ülkemizin kalkınması ve işsizliğin azalması ancak bu şekilde sağnabilecektir." dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme