• Haberler
  • Gündem
  • Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten BES, Trafik ve Deprem Sigortası Açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten BES, Trafik ve Deprem Sigortası Açıklaması!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) bütçeleri görüşülmesi kapsa

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) bütçeleri görüşülmesi kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi

Başbakan Yardımcısı Şimşek yapmış olduğu konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) de hızlı bir şekilde gelişmeye devam ettiğini vurgulayarak devlet teşviki ile BES'e katılımcı sayısının iki kattan fazla arttığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl başında uygulamaya giren Otomatik Katılım Sistemi sayesinde ekim itibarıyla çalışan sayısının 3,4 milyon kişiye ulaştığını aktaran Başbakan Yardımcısı Şimşek sistemdeki fon büyüklüğünün ise 1,4 milyar lira olduğuna vurgu yaptı.

DEPREM SİGORTASINDA DÜZENLEMELER YAPACAĞIZ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TBMM'de yapmış olduğu konuşmasında deprem sigortası ile ilgilide değerlendirmelerde bulundu. Deprem sigortasının yaygınlaştırılmasına dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Şimşek yeni düzenlemeler yapılacağını bildirdi.

"Önümüzdeki bir yıl içerisinde zorunlu deprem sigortasının daha da yaygınlaştırılmasına, bireysel emeklilik ve otomatik katılım sistemlerinin işleyişinin iyileştirmesine, alacak sigortasının yaygınlaştırılmasına, kefalet ve katılım sigortacılığına ilişkin düzenlemeler yapacağız."

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI

Başbakan Yardımcısı Şimşek geçtiğimiz nisan ayında devreye giren ve Zorunlu Trafik Sigortası primlerini makul seviyeye çekmek için uygulamaya konan azami prim uygulamasına başladıklarını hatırlattı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bu uygulama ile primlerin ortalama yüzde 17 düştüğünü belirtti.

"Bu dönemde enflasyonun da yüzde 10 civarında, yüzde 10'un biraz üzerinde olduğunu düşünürseniz, aslında düşüş oldukça önemli boyutlardadır. "

Kamupersoneli.net - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme