Belediyeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi 200 Gün Kitabı’nı yayınladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi resmi internet sayfasında 200 Gün Kitabı adlı tanıtım broşürünü yayınladı.

Yayınlanan 200 Gün Kitabı içerisinde şu bilgilere yer verildi;

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine, sizlerin iradesi ve oyları ile seçilmemizin ardından 200 günü birlikte geride bıraktık. Bu 200 günde bir yandan “şeffaf”, “katılımcı” ve “hesap verebilir” yönetim anlayışımızı uygulamaya devam ederken, bir yandan da belediye hizmetlerimizi aksatmadan ve artırarak sürdürmek için hiç ara vermeden çalıştık. İkinci 100 günlük dönemde de, sosyal belediyecilik anlayışımızı yaptığımız tüm faaliyetlerde ön plana aldık. Öğrenci evlerinin su faturalarında yüzde 50 indirim yapmamızın ardından ulaşımdan da öğrencilerimizin uygun ücretlerle faydalanabilmeleri için “Öğrenci Abonmanı” uygulamamıza başladık. Öğrencilerimize 60 TL’ye aylık 200 binişlik ulaşım imkanı sağlayan uygulamamızdan sadece 15 günde yaklaşık 50 bin öğrenci faydalanmaya başladı. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını okul servisleri ve EGO otobüsleriyle ücretsiz şekilde okullarına taşımaya başlayacağız. Ulaşımda ise Yaşamkent bölgesinde üç farklı noktada alt geçit çalışmalarımızda sona yaklaşırken, mevcut yol ağımızda trafik tıkanıklıklarını azaltmak için yeni bağlantı yolları çalışmalarımızı tamamladık. Trafik sorununun asıl çözümü, toplu taşıma ile sağlanabilir.

Bilkent Şehir Hastanesi’ne EGO Otobüsleri ile ulaşımı sağlamaya başladık. Beytepe metro durağı ile kampüs arasında solo otobüslerimiz öğrencilerimizi ücretsiz taşımaya başladı. Havaalanı metrosu projemizin maliyetini karşılamak için kredi görüşmelerimizde son aşamaya geldik. 56 km’lik bisiklet yolu projemizde ise görüşmeler tamamlandı; güzergahta bulunan üniversite yönetimleriyle protokol imzaladık. Projeye hemen başlayacağız. Ankara’nın sürdürülebilir çevre düzenlemesi için 32 kurum ile “Çevre Çalıştayı” düzenledik. İsrafla mücadele çalışmalarımız kapsamında Ankara’nın sokaklarında artık yerli ve uzun ömürlü bir çevre düzenlemesi yapılacak; ithal ağaç alımı sonlandırılacak. Bunu, yıllardır vatandaşlara kapalı olan 166 metrekarelik alanı düzenleyerek açtığımız 30 Ağustos Zafer Parkı’nda uygulamaya başladık.

Çok yakında gerçekleştireceğimiz lansmanlarla gelişmiş mobil uygulamalarımızı, Halk Market Proje, asfalt ve beton yol planlarımızı, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüklerimizin çalışmalarını sizlere anlatacağız. İhalelerin sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanması ile şeffaf belediyeciliğin Türkiye’deki örneği olan uygulamalarımızı başka iller de hayata geçirmeye başladı. “Belediyecilik” ile “yolsuzluk” kelimelerinin yan yana gelmemesine öncülük etmeye devam edeceğiz. Belli aralıklarla yayınlayacağımız raporlarla halkımıza hesap vermeye devam edeceğiz.

İlk 100 gün raporunda da bahsettiğim gibi; inanıyorum ki, yönetim anlayışı değişikliği ile başlayan bu süreç, Ankara’mız için bir başarı öyküsüne dönüşecektir. Bu öyküyü tüm Ankaralılar ile birlikte yazacak, Ankara’yı Mustafa Kemal Atatürk’ün başkentine yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir kent haline beraber getireceğiz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluş ve iştiraklerinde tüm hizmetleri, “Anayasa ve kanunlara” sadakat ve tarafsızlık ilkesi içinde, insanı odak alarak aksatmadan yerine getireceğiz.

Bu anlayış ile tüm çalışanlarımızla hiyerarşik yapı içinde “iş bölümü ve disipline” önem verilmek suretiyle vatandaşlarımıza karşı samimiyet ve güler yüzle hizmet vereceğiz.

Belirli kişi ve kuruluşlara hizmet etmek yerine “toplumun çıkarlarını” gözeten bir anlayışı hâkim kılacak ve hizmetlerin yürütülmesinde “eşitlik” ilkesini dikkate alarak herhangi bir ayrımcılığa fırsat vermeyeceğiz. Yönetimde “katılımcılık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik” ilkelerini esas alacağız.

Bir yandan kaynakların “etkili, ekonomik ve verimli” olarak kullanılması için çalışırken diğer yandan gereksiz ve lüks harcamalara son vererek israfı önleyeceğiz.

Bu çerçevede;

Dar gelirli ve yoksul vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla yapılan sosyal yardımlar ve hizmetleri “çeşitlendirerek” yaygınlaştıracak, “bir elin verdiğini diğer elin göremeyeceği” şekilde hak temelli yapılmasına özen göstereceğiz. Belediyelerin varlık sebebi sayılan sağlıklı bir çevrede insan onuruna yaraşır biçimde çalışma, barınma, beslenme, sağlıklı suya erişme, ucuz ve kaliteli ulaşım kullanabilme, kent kültürünü yaşayabilme gibi öncelikler için kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplumla iş birliği içinde,

• Temel faaliyet alanı olan “altyapı ve üstyapı” yatırımlarında herhangi bir gecikmeye meydan verilmeden tüm çalışmaların gelecek vizyonu kapsamında yürütülmesini,

• Ulaşım ile suyun “yeterliliği, kalitesi ve maliyeti” konularında çalışmalar sürdürülmesini,

• Tarihi ve kültürel değerlerimize uygun yatay yapılaşma ve sosyal donatı alanlarını çoğaltma amacını taşıyan “planlama ve imar uygulamalarının” hayata geçirilmesini,

• Ankara’nın köklü tarihi ve Cumhuriyet ile oluşan “kent kimliğinin” kültür ve sanat alanında tekrar canlandırılmasını,

• Artan “trafik yoğunluğu” ve “otopark yetersizliği” sorunlarının çözümü amacıyla ulaşım ve otopark yatırımları yapılmasını,

• İhmal ve tedbirsizlikten kaynaklanan “kent kazalarının” önlemesine ilişkin tedbirlerin ivedilikle alınmasını,

• İl genelinde “tarım ve hayvancılığın” geliştirilmesini ve “istihdam ile refahın” artırılması amacıyla projeler üretilmesini,

• Dünyayı birlikte paylaştığımız can dostlarımız; sahipsiz, aç, susuz, yaralı ve hasta hayvanlara “sahip” çıkılmasını, Temel öncelikler olarak ele alacağız.

Diğer tüm bilgilere burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz