Belediyeler

Denizli, Heimtextil 2020’ye damgasını vurdu!

Denizlili Firmaların 71 stand açarak adından söz ettirdiği fuara, AK parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Denizli Ticaret Odası  Başkanı Uğur Erdoğan da katıldı. Katılımın yoğun olduğu fuara, Denizli Ticaret Odası( DTO) ilk kez KOSGEB desteği ile 90 iş insanını fuara götürdü.DTO Başkanı Uğur Erdoğan Heimtextil Fuarı ile DTO Frankfurt Tekstil Sektörü İş Gezisine dair düşüncelerini paylaşarak,  Heimtextil Fuarının ilk kez küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme İdaresi bakanlığından destek aldıklarını belirtti. Erdoğan yaptığı konuşmada “Üyelerimizi, bu kez KOSGEB’in desteği ile Frankfurt’taki Türk iş adamlarıyla görüştürmeye ve uluslararası fuara götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. 

Denizli, Heimtextil 2020’ye damgasını vurdu!

DTO Başkanı Uğur Erdoğan konuşmasının devamında Denizli’nin üretim ve ihracatının yoğunluğunun tekstil ve hazır giyime dayandığını belirterek “Yeni ürünlerimizi en iyi şekilde sergileyebildiğimiz, daha geniş bir portföye tanıtabildiğimiz, müşterilerimizle birebir temas kurabildiğimiz ve dış ticaretimize en fazla katkı sağladığımız fuarların başında Heimtextil gelmektedir. Bu sene, Frankfurt’ta 71 firmamız stant açtı. Denizli Ticaret Odası olarak, her yıl üyelerimizin ve firmalarımızın yanında olup, onlara güç vermek için biz de bu büyük organizasyona katılıyor, Denizlili tekstilcilerimizin stantlarını tek tek ziyaret ediyoruz.” dedi.Sektör temsilcilerinin bir araya geldiği fuarda, Türk iş adamları, Frankfurt Tekstil Sektörü İş Gezisi kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’nin Frankfurt Şubesi’ni ziyaret edip görüşme gerçekleştirecekler ve Heimtextil Fuar’ındastant açan Denizlili firmaları ziyaret edecek ve firmaların yeni ürünleri ile tasarımlarını yerinde görüp inceleyecekler. İlk kez KOSGEB desteği ile  Heimtextil Fuarı’na giden DTO üyeleri farklı ülkelerden gelen alıcılarla da görüşme imkanı bulacaklar.

Heimtextil fuarı nedir?

Ev tekstili konusunda dünyanın en büyük fuarı olarak bu yıl 50. Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Heimtextil Fuarıdır. Her yıl Ocak ayında düzenlenen fuara Türkiye’den çok sayıda firma katılmaktadır.

Denizli, Heimtextil 2020’ye damgasını vurdu!