Belediyeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıkladı: İSMEK Kapatılıyor mu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Ongun iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğunu belirterek “ 20 İSMEK binası depreme ve yangın riskine karşı güvenli olmaması sebebiyle yeni yerlerine taşınmaktadır. Eğitim ve kurslarda herhangi bir aksama olmayacaktır” dedi.

Daha önce neler olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde basında sıkça, “İstanbul’da bugüne kadar 307 branşta, 242 merkezde, 3 bin 109 eğitimciyle 3 milyon 250 bin mezun veren İSMEK kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. İSMEK bünyesinde çalışan 2 bin 500’e yakın yarı-zamanlı personelin sözleşmesi Haziran ayında bitti. Daha önce sözlemeler sürekli yenilenirken, CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sözleşmeleri uzatmadı.” ifadelerinin yer aldığı haberler dikkat çekti.

Hatta konuya ilişkin iddialar arasında “İSMEK’in CHP’nin Halkevleri’ne benzer bir modele dönüştürüleceği ” de yer alıyor.

Bir Yorum

  1. Kapatılan ismekler için herhangi bir yer gösterilmedi ev hanımları için çok yararlıydı tamda kayıt olunacağı zaman haber verildi neden yeni yerler belirlenmeden böyle yapıldı çok üzgünüz

  2. Herşey güzel oluyor…..daha neler neler olacak bekleyin görün

  3. Yazik ismek her kadin icin umut kapisi oldu insanlar birsrkilde meslek edinyordu ,onca calisan hocalar ekmeginden oldu yazik degilmi coluk cocugu olanlar yazik cok yazik

  4. Böyle bir değişiklik, taşınma eğitim döneminin başında mı yapılır. Yaz boyunca neredeydiniz. Kayıt yapılamıyor server servis dışı. Her şey nasıl güzel olacak ve kimin için güzel olacak. Açıklama bekliyoruz.

  5. İsmeklerden ne isdediniz seçim zamanı kapıları calarsiniz okapilarda yüzünüze kapanir

  6. ev kadiniydim ismekten meslek sahibi oldum iyi bir isim var ve artik bende para kazanabiliyorum ismeklerin kapatilmasina cok izuldum yaziklar olsun diyorum ugrasacak baska isler bulamadilar bos insanlar iste faydasizlar

  7. ev kadiniydim ismekten meslek sahibi oldum iyi bir isim var ve artik bende para kazanabiliyorum ismeklerin kapatilmasina cok izuldum yaziklar olsun diyorum ugrasacak baska isler bulamadilar bos insanlar iste faydasizlar

  8. İsmekler üstelik haftasonu eğitimi de azaltmış çalışan biriyim hafta sonları eğitimle değerlendirmek istemiştim ama yok bir kurs üstelik madem eğitimli insan istiyorsunuz neden ismekler kapatılıyor yeni sistem istiyorsanızda ekstra açarsınız madem çalmıyorsunuz paranın hesabını veriyorsunuz açıkca belirtiyorsunuz öğretmenleri bir çoğu işsiz kaldı hani iş imkanı artacaktı hani herkes kucaklanıyordu bi çok şey düşünmeye yeter de anlamayacaksınız at gözlüğü var

  9. Zihniyet bu dur zamanında nasılki bir günde bu halk cahil bırakıldıysa şimdide merhamet beklemeyiniz.. Gençler her şey çok güzel oldu..

  10. Zihniyet bu dur zamanında nasılki bir günde bu halk cahil bırakıldıysa şimdide merhamet beklemeyiniz.. Gençler her şey çok güzel oldu..

  11. Lanet olsun bu yeni halka sırtı dönük, kayıtsız sisteme! İSMEK'leri kapatmakta neyin nesi? DÜn uyuyamadım üzüntümden 3 saatlik uykuyla şuan işteyim. Herşey b*k güzel olacak!!!

  12. binlerce öğretmenin binlerce esnafın hakkına girdiler chpden ne zaman halkına yarar gelmişki şimdi gelsin

  13. Ney kursu için fatih ilçesine gitmek istemiyordum. 1 yıldır bunun planını yaptım. Bir de ne göreyim başvurular günlerle sınırlandırılmış. Perşembe günü açtım ekranı, salı günüymüş başvuru tarihim. Bir hafta bekledim. İstediğim kurs ta Pendikte. Böyle rezil bir yönetim olamaz. CE-HA-PES yönetimi alın size. Görün oy verenler. Güya bunlar Atatürkçü. Ne diyor Atatürk: “Sanat toplumun hayat damarlarından biridir”. Ne yaptı şimdi İmamsız İmamoğlu, sanatı bitirdi. Hemşehrilerim dediği biz İstanbullular ücretsiz erişemiyoruz artık. Lütfen Allah aşkına bunları yayalım. Lütfen bilinsin.