Bilim, Teknoloji

Aziz Sancar Dahi Çocuklar ile Buluştu

 Tüm Üstün Zekâlılar Derneği (TÜZDER), “Dâhiler ve Üstün Zekâlılar Günü” kapsamında “Dâhiler Dahildir” sloganıyla üstün zekalı çocukları, ailelerini ve eğitimcileri buluşturdu. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Davut Paşa Kampüsü Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin onur konuğu ise 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi bilim insanı Prof. Aziz Sancar idi. Sancar, çocuklara öğütlerde bulundu.

‘Üstün Zekalı Çocuklarımız Var Fakat Ben Üstün Zekalı Değilim’

Kendisinin üstün zekalı olmadığını ifade eden Türk bilim insanı Sancar, “Ben üstün zekalı değilim, üstün zekalı çocuklarımız var ve onları tebrik ederim. Bilimle, teknolojiyle ilgilenen çocuklarımızı desteklememiz; onların gelişmelerini kolaylaştırmamız lazım” dedi.

Eğitim ve bilim alanında Amerika ve Avrupa düzeyine geçmemiz gerektiğine inanan Prof. Sancar şu dikkat çekici itirafta bulundu: 

“Bilime yönelmemiz lazım, insanlık bilim birikimine katılmamız lazım niye yapmıyoruz, sadece Türkiye’de değil bütün İslam dünyası son 500 yılda bilime katkı yapmış değildir, bu bir gerçektir. Sadece İslam dünyası değil, başka grupları da söyleyebiliriz. Bu bir gerçektir ve bunu düzeltmemiz lazım. Bilim yapmak bilim – kültürü geliştirmek bir gelenek olması lazım, bunu Türkiye’de geliştirmek lazım. Bunu yaptıkça bizde de 115 yılda bir bilim alanında Nobel almış bir Türk bilim insanı değil; 20 bilim insanı Nobel almış olur.”

Çocuklara mutlaka bilim ve kültürün sevdirilmesi gerektiğinin altını ısrarla çizen Sancar, “Bizden sonraki nesiller 100 yıl sonra buraya artık Aziz Sancar veya İsmail Arslan Nobel almış davet edelim büyük şölen yapalım demez. Zaten herkes Nobel alıyor diye dikkat bile etmeyiz temennim budur” diye konuştu.

Aziz Sancar çocukların deneylerini izledi. Profesör Sancar, “Başarılı olmak Nobel almak değildir. Başarılı olmak ailenize, memleketinize, vatanınıza, insanlığa hizmet etmek demektir” dedi.

Kamu haberleri, güncel, siyasi, ekonomi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara