Bilim, Teknoloji

Birinci Ulusal Biyomedikal Cihaz Tasarımı ve Üretimi Sempozyumu Gerçekleşti

İlki düzenlenen Ulusal Biyomedikal Cihaz Tasarımı ve Üretimi Sempozyumu’nda  Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Morgül etkinlikte şöyle konuştu;


 “Şu anda biyomedikal sektöründe maalesef zayıfız. İthalatımız ihracatımızın onda biri mertebesinde. Önümüzdeki dönemde ihracatı yükseltmek için neler yapacağımızı tartışıyoruz. Türkiye’de sektör çok hızlı ilerliyor. İleride çok daha güzel olacağına inanıyoruz.”

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Avni Morgül, biyomedikal sektöründe ithalatın ihracatın onda biri mertebesinde olduğunu belirterek, “Önümüzdeki dönemde ihracatı yükseltmek için neler yapacağımızı tartışıyoruz. Türkiye’de sektör çok hızlı ilerliyor. İleride çok daha güzel olacağına inanıyoruz.” dedi. 

Aynı zamanda BETAM Müdürü de olan Prof. Dr. Avni Morgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin İstanbul Kalkınma Ajansı’nın teşvikiyle kurulduğunu anlattı.

Biyomedikal imalat sektöründe, özellikle elektronik biyomedikal cihazların imalatı ve araştırması konularında şirketleri ve akademisyenleri bilgilendirmeyi, teşvik etmeyi, laboratuvarlar imkanlarından faydalanmalarını sağlamayı amaçladıklarını anlatan Morgül, Türkiye’nin biyomedikal cihazlar konusunda daha çok ithalatçı konumda olduğunu vurguladı.

Avni Morgül, “Sempozyumu, biyomedikal işiyle ilgilenen öğrencilerin, akademisyenlerin Türkiye’de biyomedikal cihaz imalatı konusundaki problemlerle tanışması için yapıyoruz. Bu problemlerin çözülmesi için neler yapılmış, firmalar neler yapıyor, Türkiye’nin durumu nedir? Sempozyumda bunları konuşacağız. Şu anda biyomedikal sektöründe maalesef zayıfız. İthalatımız ihracatımızın onda biri mertebesinde. Önümüzdeki dönemde ihracatı yükseltmek için neler yapacağımızı tartışıyoruz. Türkiye’de sektör çok hızlı ilerliyor. İleride çok daha güzel olacağına inanıyoruz.” diye konuştu. 

Tüm kamu ve güncel haberlere en hızlı, en doğru şekilde ulaşmak için kamupersoneli.net sitemizi ziyaret edebilirsiniz. İstediğiniz her yerde bize ulaşabilmek için ise android uygulamamızı yüklemeniz size kolaylık sağlayacaktır.

AA / Kamupersoneli.net