Bir ilimizde alarm verildi! Vaka sayılarında korkutan artış başladı!
Çin'de ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyaya yayılarak binlerce kişinin ölmesine, milyonlarca kişinin enfekte olmasına sebep olan koronavirüs salgını ülkemize etkisini göstermeye devam ediyor.Mayıs ayında hiç vakaya rastlanmayan Suşehri ilçesinde H
Çin'de ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyaya yayılarak binlerce kişinin ölmesine, milyonlarca kişinin enfekte olmasına sebep olan koronavirüs salgını ülkemize etkisini göstermeye devam ediyor. Mayıs ayında hiç vakaya rastlanmayan Suşehri ilçesinde Haziran sonu ve Temmuz ayının ilk gününde pozitif vakalar tespit edilmeye başlandı.
KAYMAKAM AÇIKLADI
Konuyla ilgili kritik açıklama, Suşehri Kaymakamı Hidayet Sarı'dan geldi. Sarı, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında Haziran'ın son haftası ve Temmuz'un ilk gününde toplam da 27 kişide koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.
TOPLAM VAKA SAYIMIZ 27
Kaymakam, yapmış olduğu açıklamasında yeni pozitif vakaların tespit edildiğini duyururken, vatandaşların dışarıya maskesiz çıkmaması gerektiğinin altını çizdi. Sarı, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:
"Bazı tedbirlerin bırakılması sonucu haziran ayının son haftasında 19, 1 Temmuz 2020 itibarıyla ise 8 vakamız tespit edilmiş olup, toplam vaka sayımız 27'dir. İnşallah tedbirler sayesinde bunun da üstesinden geleceğiz. Vatandaşlarımızın tedbiri ve sosyal mesafeyi elden bırakmamasını, sokağa maskesiz kesinlikle çıkılmamasını istiyoruz. Özellikle bugünlerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız çok büyük önem arz etmektedir. İlçemizdeki son bir haftadaki vaka sayısı, sürecin başından bu yana olan vaka sayısını aşmıştır"
Bakmadan Geçme





