- Haberler
- Gündem
- Bir yeni güne daha zam haberiyle başladık! Ekmek fiyatlarından sonra bunlar da zamlanacak
Bir yeni güne daha zam haberiyle başladık! Ekmek fiyatlarından sonra bunlar da zamlanacak
Üretimde artan maliyetlerin ürün fiyatlarına artış olarak yansıması, tüketiciyi art arda zam haberlerine maruz bırakırken bir zam haberi daha simitten geldi.Ankara'da 3 TL'den satılan simidin fiyatının önce 4, ardından 5 TL'ye çıkacağı belirtildi.
Üretimde artan maliyetlerin ürün fiyatlarına artış olarak yansıması, tüketiciyi art arda zam haberlerine maruz bırakırken bir zam haberi daha simitten geldi. Ankara'da 3 TL'den satılan simidin fiyatının önce 4, ardından 5 TL'ye çıkacağı belirtildi.
Ekmek fiyatlarından sonra simit fiyatlarına da yeni zam yolda. Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre, Ankara Simitçiler Odası simit fiyatının 4 liraya çıkarılmasını istiyor. Mart ayında ise fiyatların 5 TL olacağı konuşuluyor.
Simitçiler Odası tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne gönderilen yazıda, "50 kilogram (kg) un 390 lira, 25 kg susam 850 lira. Elektrik, yakıt, personel ve kira arttı" denildi ve zam istendi.
Simit ve Poğaçada Geçerli Olacak
Simit, açma, poğaça ve döner pidesi fiyatının 4 TL'ye çıkarılması istenen yazıda:
"Pandemi sürecinin maddi-manevi yorgunluğu, dolar kurunun aşırı değişkenlik göstermesi ve elektrik, su, doğalgaz, personel, kira giderleri ve içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar sebebiyle esnafımızın zor şartlarda faaliyet gösterdiği de göz önünde bulundurularak, yeniden fiyat listesinin tespit edilmesi zorunluluğu hasıl olmuştur" ifadeleri kullanıldı.
Simit ve unlu mamullerdeki malzeme artışına da dikkat çekilerek, 25 kg susamın 850 TL, 50 kg unun 390 TL ve 1 koli mayanın 160 liraya çıktığı kaydedildi. Geçen yıl ortalama elektrik faturasının 5-7 bin iken bu yıl 10-12 bin liraya, yakıt giderlerinin ise 9-10 bin liradan, 16-18 bin liraya yükseldiği ifade edildi. Tüm bu unsurlar bir araya gelince de ne yazık ki fiyat artışının önüne geçilemiyor.
Bakmadan Geçme





