• Haberler
  • Gündem
  • Bodrum'daki Tesis ve İşletmelere Covid-19 Uygulaması: "Korona Akreditasyonu" Verilecek

Bodrum'daki Tesis ve İşletmelere Covid-19 Uygulaması: "Korona Akreditasyonu" Verilecek

Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'da normalleşmeye yönelik adımların teker teker atılacağını vurgulayarak, öncelikle faaliyete geçmesi düşünülen işletmeler yönünde önlemlerin alınacağını aktardı.Başkan Aras, Covid-19 salgını nedeniyle her sektörün norma

Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'da normalleşmeye yönelik adımların teker teker atılacağını vurgulayarak, öncelikle faaliyete geçmesi düşünülen işletmeler yönünde önlemlerin alınacağını aktardı.

Başkan Aras, Covid-19 salgını nedeniyle her sektörün normallerinin değiştiğini belirterek, “Bu değişim döneminde önceliğimiz halk sağlığını korumak olacak. Bunun için de iş yerlerinin belirlenen hijyen standartlarına uyması büyük önem taşıyor. Bakanlık, turizm tesisleri için sertifikasyon sistemini hayata geçirirken, biz de Belediye olarak ruhsat verdiğimiz tüm işletmelere yönelik bir denetim mekanizması uygulayacağız. Bu sistemle, açılacak her işletmenin temizlik ve hijyen protokollerine uyduğundan emin olacağız” diye konuştu.

İŞLETMELER DÜZENLİ OLARAK DENETİME TABİ TUTULACAK

Alınan tedbirlere uygun ve güvenli bir iç turizm yönünde düzenlenecek akreditasyon belgesinin içeriğini birkaç gün içinde açıklayacaklarını aktaran Aras, şu sözleri dile getirdi:

“Bu belge için bir takım şartların yerine getirilmesi gerekecek. Örneğin, mutfak ve servis alanlarının hijyeni, müşterilerin hijyen malzemelerine erişimi ve personelin düzenli sağlık kontrolünün sağlanması, ortak alanların sosyal mesafeye uygun düzenlenmesi, her iş yerinde standartlara uygun malzeme kullanılması gibi hususlarda kriterler belirlenecek. Hiçbir iş yerinde kalabalıkların oluşmasına yol açacak uygulamalara izin verilmeyecek. Bu kriterlere uygun olan işletmelere akreditasyon belgesi verilecek ve bu iş yerleri ekiplerimiz tarafından düzenli olarak denetime tabi tutulacak.”

TEDBİRİ ASLA ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ

Aras, mayıs ayının sonuna doğru iç turizmin akmaya başlayacağını belirterek, “Gelen misafirlerimizin kendilerini evlerindeki kadar güvende hissetmesi için çaba sarf edeceğiz. Bir taraftan halk sağlığını korurken, diğer taraftan esnafımızın faaliyetini sürdürmesine yardımcı olacağız. Tedbiri asla elden bırakmayacağız” dedi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme