- Haberler
- Gündem
- Bolu'da dün yaşanan depremin olası bir İstanbul depremi için tehlikesi gündeme geldi! Uzman isimler konuya dair açıklama yaptı!
Bolu'da dün yaşanan depremin olası bir İstanbul depremi için tehlikesi gündeme geldi! Uzman isimler konuya dair açıklama yaptı!
Bolu'da dün deprem gerçekleşti.Yaşanan depremden sonra büyük İstanbul depremi için bir tehlike olacağı şeklindeki yorumlar da deprem uzmanları tarafından geldi.
Bolu’da dün deprem gerçekleşti. Yaşanan depremden sonra büyük İstanbul depremi için bir tehlike olacağı şeklindeki yorumlar da deprem uzmanları tarafından geldi. İşte Bolu depreminin İstanbul’daki olası bir depremi tetikleme durumu hakkında öne çıkanlar.
Dün Bolu Merkez’de 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş oldu. Bu yaşanan depremin ardından da kimi tartışmalar gündeme geldi. Bolu depreminin olası İstanbul depremini tetikleme durumu gündeme gelen konular arasında oldu. Deprem uzmanları da bu endişelere dair kimi değerlendirmeler yapmış oldular.
UZMAN İSİM AÇIKLADI
Yaşanan Bolu depremi hakkında Dokuz Eylül Üniversitesi Depren Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir bir değerlendirme de bulunarak, ‘Bolu’da dün gerçekleşen deprem 1999 yılındaki depremde batı ucunda kırılma meydana gelmiş fayın doğu ucunda meydana gelmiş oldu. Düzce’de 23 Kasım 2022 tarihinde meydana gelmiş olan deprem gibi dünkü Bolu depremi de 1999 depreminde kırılmamış Düzce fayının tali uzantısında yaşanmış oldu. 17 Ağustos ile 12 Kasım 1999 depremlerinden sonra kalan bur fay parçalarının 4 ile 6 şiddetinde deprem üretmeleri olağan bir durumdur’ açıklaması yaptı.
ENDİŞEYE GEREK YOK
Bolu depremi hakkında bilgi veren AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar da, ‘Dün Bolu’da meydana gelmiş olan 4.8 büyüklüğündeki deprem Kuzey Anadolu Fay zonuna bağlı olan küçük kısal bir kol üstünde yaşandı. Bu tip fayla üstünde meydana gelen depremlerin başka depremleri ya da Marmara fayını etkilemesi söz konusu olmamaktadır. Bundan dolayı da İstanbul’da beklenmekte olan depremin dün yaşan depremden etkilenme ya da tetiklenme gibi bir durumu söz konusu değildi. Vatandaşlarımızın endişe etmelerini gerektirecek bir gelişme ortada yok’ ifadelerine yer verdi.
Türkiye’nin önde gelen deprem uzmanlarından biri olan Prof. Dr. Naci Görür de yapmış olduğu açıklamada; ‘Dün Bolu’da deprem meydana geldi. Yaptığımız teknik inceleme sonrasında bu deprem Kuzey Anadolu Fay zonu içinde yaşandı. Bu yönde bir beklenti vardı. Olağan dışı bir durum söz konusu değil’ dedi.
Bakmadan Geçme





