Borçlarını Erteleyenlere Teşvik Ödemesi Yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından borcu olan işletmelerin ödemelerine tecil ve taksit imkanı getirildi.Bununla beraber sektör içerisinde yer alan küçük veya büyük bütn işletmelere yönelik kritik tedbirler alındığı ifade edildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından borcu olan işletmelerin ödemelerine tecil ve taksit imkanı getirildi.

Bununla beraber sektör içerisinde yer alan küçük veya büyük bütn işletmelere yönelik kritik tedbirler alındığı ifade edildi. Ayrıca firmaların prim ve vergi ödemelerinde oluşan yükleri azaltacak pekçok düzenleme yürürlük kazandı. Yapılandırmalar ile borçlar yüzünden oluşan faizler silindi ve taksitlere bölündü. Ayrıca ilave istihdamda primler ve vergiler Hazine tarafından karşılanırken teşviklerin bu yılda devame edeceği ifade edildi.

Asgari ücretli olarak çalışanlar için Hazine desteği 2017'ye kadar devame etti ve bu yılda devam edeceği ifade edildi. Söz konusu bütün bu teşviklerden yararlanmak adına borçlu olmamak yada borçlarını tecil ettirmek gerekmekte.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günler içerisinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararları bu teşviklerden faydalanmak isteyen ve borçlu olan firmalar tarafından kritik bir düzenlemeye yürürlük kazandırdı.

ŞARTLAR NASIL?

Söz konusu imkanlardan faydalanabilmek için şart olarak;

Zirai, ticari veya mesleki faaliyeti sebebiyle yıllık gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olanlar SGK borçlarını tecil ettirebilecekler ve ayrıca taksitlendirme yapabilecekler..

Ancak başvuru tarihinden itibaren en az 3 yıldır prim ödeme yükümlüsü olmak ve başvuru tarihlerinden geriye dönük olarak 3 yıldır prim ödeme yükümlüsü olmak ve belirlenen başvuru tarihinden geriye doğu 3 yıla kadar prime yönelik belgeleri sürelerinde vermiş olmak gerekmekte.

Son 1 yıl içerisinde borçlarını ödeyemeyen ve borçlular tecil ve taksitlendirme işlemleri yapabilecekler.

Getirilen söz konusu taksit imkanı ise 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren vadesi dolan alacaklara uygulanacak.

BORÇLAR SAYILMAYACAK

Prim ve vergi teşviklerinden faydalanmak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na borçlu olmamak gerekiyor. Bu karar ile beraber borçlarını yapılandıranlar borçlu sayılmadıkları için prim ve vergi teşviklerinden de yararlanmış olabilecekler.

6183 sayılı kanuna göre yapılacak olan tecil ve taksitlendirme işlemlerinde tecil ettirilecek borç tutarlarına uygun gecikme cezaları yerine aylık değişim oranlarına göre uygulama yapılacak. Ayrıca borçların taksitlendirilmesinde; 36 aya kadar bölünebileceği ifade ediliyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme