• Haberler
  • Ekonomi
  • Borcu Olan Herkesi İlgilendiriyor! 26 Milyar Lira Silindi

Borcu Olan Herkesi İlgilendiriyor! 26 Milyar Lira Silindi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada 'KYK geri ödemelerinde enflasyon farkı olmaksızın sadece ana para üzerinden geri ödemesi sağlanacak.Kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yük gençlerimizin üzerinden kalkmı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada “KYK geri ödemelerinde enflasyon farkı olmaksızın sadece ana para üzerinden geri ödemesi sağlanacak. Kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yük gençlerimizin üzerinden kalkmış olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine Toplantısı’nın ardından milyonlarca mezun öğrenciyi ilgilen müjdeyi duyurmuştu. Mezun öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borçlarına ilişkin sadece anaparanın ödeneceğinin duyurulmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuya ilişkin açıklama yaptı.

#TeşekkürlerErdoğan

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan Bakan Nebati, #TeşekkürlerErdoğan etiketini kullanarak “Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın talimatıyla, müreffeh yarınlarımızın teminatı gençlerimizin üzerindeki yükü kaldırmak için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu ile yürüttüğümüz koordineli çalışmalar meyvesini verdi.

KYK geri ödemelerinde enflasyon farkı olmaksızın sadece ana para üzerinden geri ödemesi sağlanacak. Aldığımız kararla, kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yük gençlerimizin üzerinden kalkmış olacak. Gençlerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme