ÇAYKUR İşçi Alımı İçin Yeni Gelişme

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) 'a İŞKUR aracılığıyla alınacak mevsimlik işçi başvuruları ertelendi.ÇAYKUR'dan geçen hafta yapılan açıklamada, ÇAYKUR'a bağlı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da bulunan yaş çay fabrikalarında, geçici ve daimi işçi

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) 'a İŞKUR aracılığıyla alınacak mevsimlik işçi başvuruları ertelendi.

ÇAYKUR'dan geçen hafta yapılan açıklamada, ÇAYKUR'a bağlı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da bulunan yaş çay fabrikalarında, geçici ve daimi işçilerin bir bölümünün emeklilik, ölüm ve diğer nedenlerle ayrılmalarından dolayı önemli sayıda işçi açığı ortaya çıktığı belirtilmişti.

Mesai saatinin başlaması ile ÇAYKUR tarafından İŞKUR'a sözlü olarak başvuruların ileri tarihe ertelendiği bilgisi iletildi.

ÇAYKUR'un işçi alımı için bilgisayar sistemi açılmayınca vatandaşlar uzun süren bekleyişin ardından müracaat yapamadan kurumdan ayrıldı. Bazı vatandaşlar başvuruların ertelenmesinin kendilerine geç bildirilmesi nedeniyle tepki gösterdi.

ÇAYKUR Personel Daire Başkanının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına çağrıldığı, başvuru şartlarının revize edilerek yeniden hazırlanacağı öğrenildi.

ÇAYKUR'un işçi alımı başvurularının 4-13 Nisan tarih aralığında yapılacağı duyurulmuştu. Başvuru tarihinin neden ve ne kadar süreliğine ertelendiği bilinmezken, başvurunun Nisan ayı içerisinde alınacağı öngörülmektedir.

Kamupersoneli.net

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme