CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Darbe Komisyonuna Ağır Eleştiri
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen genel grup toplantısında bir konuşma yaptı.CHP Genel Başkanı KIlıçdaroğlu gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, darbe sürecini araştırmak
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen genel grup toplantısında bir konuşma yaptı. CHP Genel Başkanı KIlıçdaroğlu gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, darbe sürecini araştırmak amacıyla kurulan darbe komisyonuna yönelik açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, komisyonun darbeyi araştırmak değil, üzerini kapatmak yönünde bir yaklaşım sergilediğini iddia etti.
''KOMİSYON BAŞKANI GEÇMİŞTE FETULLAH GÜVENE ÖVGÜLER DÜZEN BİRİSİ''
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen genel grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında darbe komisyonuna yönelik söylemiş olduğu sözleri şu şekilde, "Komisyon Başkanı da geçmişte Fethullah Gülen'e övgüler düzen birisi. Kaç kere Pensilvanya'ya gitti onu da bilmiyoruz. El, etek öpen birisi. Şimdi kalkmış komisyona başkanlık yapıyor. Eğer bir siyasi iktidar darbeden şikayetçiyse, darbecilerin tamamını yargılamak, gerçek darbecileri yargı önüne çıkarmak ve failleri bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkarmak durumundadır. Eğer bunu yapmıyorsa, darbecinin kendisi zaten odur. En önemli iki aktöre bu darbenin Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı. Niye Meclis'e gelmiyorlar? Niye komisyona bilgi vermiyorlar. Niçin? İktidar izin vermiyor. Bu iktidarın bu darbeyi bağımsız ve tarafsız soruşturacağına ben inanayım mı? Siz bizim aklımızla alay mı ediyorsunuz? 15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonu değil, kapatma komisyonu. Sadece onu değil, 17-25 Aralık'ta yapılan yolsuzlukları da kapatma komisyonu. 17-25 Aralık'ta bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Hiç kimse bu düşünceden bizi vazgeçiremez.''
'' SİZ ORALARA ATAMA YAPTINIZ''
"TÜBİTAK'ı bu hale kim getirdi? Atamaları kim yaptı? Dinlemelerin başına adam tayin ettiniz" diyen Kılıçdaroğlu, "Neymiş, 'HSYK ele geçirilmiş'. Anayasa değişikliğini beraber yaptınız. Fetullah Gülen Amerika'dan dedi ki 'Bu anayasa değişikliğine ölüler bile kalksın oy versin'. HSYK'yı ele geçirmediler arkadaşlar, siz oralara atama yaptınız. FETÖ'cü albaylar terfi etsinler diye kanun teklifi verildi. O kanun teklifi ile mevcut albaylar emekli olacak, yerine FETÖ ile bağlantılı olanlar gelecek. Bu kanun teklifini verenlerin tamamı FETÖ'cüdür. Nerede arıyorsun? İşte Meclis'te. MGK kararından hiç söz edilmiyor, raporda tek satır bile yok. Bütün Türkiye'yi parsel parsel sattılar, raporda bir cümle var mı? Yok. 'Mali olarak çok güçlü hale geldiler'. Kim getirdi? İhaleleri kim verdi? Parsel parsel arazileri kim tahsis etti? Üniversiteleri kim kurdu? Bu darbeyi soruşturan savcıların iddianameleri Adalet Bakanlığı tarafından isteniyor. 'Getir bakalım bir görelim. Olur da bizi zor duruma sokan bir cümle olur, bunu değiştirelim'. Bu bizim tarihimizde görülmemiştir. Adalet Bakanlığı darbeyi soruşturan savcıların iddianamelerini istiyor, düzeltiyor, 'Bu iddianameyi mahkemeye verebilirsin' diyor."
Kamupersoneli.net ANKARA
Bakmadan Geçme





