CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Barışı ve Kardeşliği Egemen Kılacağız
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Antalya'da düzenlenen Abdal Musa Anma etkinliğine katılım sağladı ve orada açıklamalarda bulundu.Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamalarda ise 'Abdalların birinci özelliği önemli düşünürlerdi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Antalya'da düzenlenen Abdal Musa Anma etkinliğine katılım sağladı ve orada açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamalarda ise;
"Abdalların birinci özelliği önemli düşünürlerdi. İyiyi kötüden ayırt ederek toplumun aydınlanmasını sağladılar. Hayatı sorgulayan düşünürler olmaları, bugüne kadar yaşamalarını sağlamıştır.
Onlar aynı zamanda birer şair ve ozandılar. Halkın diliyle söyledikleri şiirleri ve deyişleriyle güzel Türkçemizi de yaşatmışlardır. Abdallar sayesinde sarayın değil, halkın dili günümüze kadar gelmiştir
Abdalların bilimin ışığına inandıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, abdalların iyiliği ve hoşgörüyü de topluma öğrettiğini kaydetti.
Kılıçdaroğlu, abdalların zulme karşı durarak adaleti savunmanın yanı sıra ahlakı toplumun her kesimine yaydığını dile getirdi.
HOŞGÖRÜDEN YANA OLACAĞIZ
Kadın erkek ayrımı asla yapmadılar. İnsanı önemli bir değer olarak gördüler. Bugün andığımız Abdal Musa'nın bu topraklar için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz.
Tüm abdalların Anadolu'da, Balkanlar'da, Nil havzasında ve Mezopotamya'da ne kadar değerli olduğunu görüyoruz.
Bu kültür yok edilmek istendi ama başaramadılar. Çünkü bu kültürün kökeninde insan sevgisi ve adalet var. Bu kültürün, insanlık yaşadığı sürece yok olmayacağını bütün evren biliyor.
Asla kin tutmayacağız, kinden yana olmayacağız. İnsandan, sevgiden ve hoşgörüden yana olacağız.
Hiçbir ayrım yapmadan, insanı insan olarak, Tanrı'nın yarattığı en değerli varlık olarak bildiğimiz ve gönlümüz insan sevgisiyle dolduğu sürece bu topraklara barışı ve kardeşliği egemen kılacağız.
Birlikte yaşamaya ve hoşgörüye ihtiyacımız var. Hepimizin bu ülkenin caddelerinde gönül rahatlığıyla gezmeye ihtiyacı var." dedi.
Kamupersoneli.net I ANKARA
Bakmadan Geçme





