CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt Hakkında Soruşturma Açıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında, 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin, bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan soruşturma başlatıldı.HALKI KİN VE T
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında, 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin, bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatıldı.
HALKI KİN VE TAHRİK SUÇUNDAN SORUŞTURMA
Konu ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman tarafından bir açıklama yapıldı. Yüksel Kocaman tarafından yapılan açıklamada bir televizyon kanalında yayınlanan "Halk Arenası" programında konuşan Bozkurt hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 216. maddesinde düzenlenen "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatıldığını bildirdi.
HÜSNÜ BOZKURT'A SORUŞTURMA AÇILAN O AÇIKLAMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Hüsnü Bozkurt'un televizyon programında "Diyelim ki 'Evet' çıktı, kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Buradan İnönü'ye, Sakarya'ya, Dumlupınar'a... Ulan sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz." şeklindeki açıklamasından dolayı soruşturma başlatıldığını ifade etti.
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme





