Çin açıkladı: Koronavirüs vakası yayılıyor!

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Bakanı Ma Xiaowei, şu ana kadar 56 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs hakkında konuştu.Virüsle ilgili olarak 'Koronavirüsün bulaşma kabiliyeti güçleniyor ve enfeksiyonların sayısı artmaya devam ediyor' dedi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Bakanı Ma Xiaowei, şu ana kadar 56 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs hakkında konuştu. Virüsle ilgili olarak "Koronavirüsün bulaşma kabiliyeti güçleniyor ve enfeksiyonların sayısı artmaya devam ediyor" dedi. Bakan Ma, uzmanların virüs hakkında bildiklerinin sınırlı olduğunu ve virüsün mutasyonlarının yol açtığı riskler konusunda belirsizlik olduğu söyledi. Koronavirüs vakasının ABD'de Chicago ve Washington'ın ardından California eyaletinde de görüldüğünü belirtti.

KORONAVİRÜS HANGİ ÜLKELERDE GÖRÜLDÜ?

Çin’in Vuhan kentinde ilk kez 12 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) nedeniyle şu ana kadar 56 kişi hayatını kaybetti. Virüs, aradan geçen kısa zamanda Çin dışında Fransa, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Tayland, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam, Avustralya, Kanada ve Malezya'da da tespit edildi.

ABD'DE KORONAVİRÜS VAKASI GÖRÜLDÜ

ABD'de Chicago ve Washington'ın ardından California eyaletinde de yeni tip koronavirüs vakası görüldü. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, California eyaletinin Orange ilçesinde, Çin'in Vuhan kentinden gelen bir yolcuda yeni tip koronavirüs tespit edildiğini doğruladı. Orange İlçe Sağlık Dairesi, hastanın karantina altına alındığını ve durumunun iyi olduğunu bildirdi. Hastanın yakın temas kurduğu kişilerin takibe alınacağı ifade edildi.

ABD WUHAN'DAKİ KONSOLOSLUĞU TAHLİYE EDECEK

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni koronavirüs salgını nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, virüsün hızla yayılmasından endişe duyulduğu ve ABD'nin Wuhan Başkonsolosluğu'ndaki personellerin tahliye edileceği belirtildi. ABD'nin Wuhan Eyaleti'nde yaşayan 250 ABD vatandaşını da ülkeden çıkarmak için harekete geçeceği ileri sürüldü.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme