Çin'de Salgın Riski Olan Yeni Bir Virüs Ortaya Çıktı: Solunum Yollarında Bulaşıyor
Çin'deki birilim insanları tarafından korkutan bir açıklama yapıldı ve domuzlarda tespit edilen virüsün insanlara da bulaştığı vurgulandı.Araştırmacılar bu konu hakkında virüsün mutasyon geçirerek hızla yayılmasından endişe edildiğini belirtti.
Çin'deki birilim insanları tarafından korkutan bir açıklama yapıldı ve domuzlarda tespit edilen virüsün insanlara da bulaştığı vurgulandı. Araştırmacılar bu konu hakkında virüsün mutasyon geçirerek hızla yayılmasından endişe edildiğini belirtti.
BBC Türkçe'nin aktardıklarına göre bu virüs mevcut hali ile insanlar arasında kolayca yayılabilecek özellikler taşıyor. Ayrıca bu virüsün yakın şekilde takip edilmesi gerektiği ifade edildi.
2009'DA DOMUZ GRİBİ ÇIKMIŞTI
Yeni ve ölümcül bir grip dalgası ihtimali, koronavirüs pandemisi sırasında bile bilim insanlarının yakından takip ettiği bir konu. Son grip pandemisi olan domuz gribi 2009'da Meksika'da ortaya çıkmıştı.
Konu ile ilgili olarak virüs korkulandan daha az insanı öldürmüştü. Özellikle yaşlılar arasında ölüm oranı beklenenden daha düşüktü. Bununla birlikte virüsün uzun yıllar önce görülen bir virüs türüne benzerlik taşıması nedeniyle yaşlıların bağışıklık kazanmış olmasının payı olduğu düşünülürken 2009 yılında ortaya çıkan domuz gribi yıllık grip aşılarına dahil ediliyor. Çin'de tespit edilen bu virüsün de domuz gribi ile benzediği ifade edildi.
ÇALIŞAN KİŞİLERE BULAŞTI
G4 EA H1N1 adlı verilen yeni virüs, insanların solunum yollarında çoğalabiliyor. Virüsün Çin'deki domuz endüstrisinde çalışan kişilere bulaştığını gösteren kanıtlar da bulundu.
AŞI BULUNABİLİR
Ayrıca mevcut grip aşılarının bu virüs için etkili olmadığı ancak üzerlerinde biraz oynama ile bu virüs için koruma sağlayacağı vurgulandı. İngiltere'deki Nottingham Üniversitesi'nden Kin-Chow Chang bir açıklama yaptı ve yeni virüsün henüz büyük bir tehdit oluşturmadığını fakat bunu yakından takip etmek gerektiğini ifade etti.
Bakmadan Geçme





