Corona Virüsü Tedavisinde Umut Dolu Yeni Gelişme
Rektör Prof.Dr.
Rektör Prof. Dr. Ali Gür Aferez Ünitesi'nde gerçekleştirilen bağış sırasında gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu. Ali Gür açıklamalarında corona virüsü tedavisi görerek iyileşenlerin tedaviye katkı sunması için duyarlı olmasını isteyerek immün plazma tedavisi için bağışın önemine dikkati çekti.
YAPILAN AÇIKLAMA
Konu ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Ali Gür açıklamalarında şu ifadelere eyr verdi:
"Bugünkü bağışçılarımızdan birisi sağlık çalışanı, diğer ikisi ise İngiltere'den gelen yakınlarından enfekte olan dayı ve yeğen. Hastalarımız özellikle kendilerinden sonra tedavi arayan insanlara kanlarıyla şifa olmak istediler. Gaziantep Üniversitesinde şu anda 3 donörümüzün kanlarını alıyoruz. Bugün aldığımız plazmaları yoğun bakımda yatan entübe şekilde olan bir hastamıza uygulayacağız. Geri kalan kanlarımızı da Kızılay'a göndererek farklı hastalara uygulayacağız. Bu hastalarımız inşallah diğer donörlere örnek olur. Donör olmak isteyenleri hastanemize bekliyoruz."
Kan bağışı yapanlar ise hastalıktan kurtuldukları için mutlu olduklarını ve diğer hastaların sağlığına kavuşmasını sağlamak istediklerini bildirdi.
Bakmadan Geçme





