Covid-19'da Umutlandıran Gelişme! O Ülkede Son 24 Saatte Yeni Vaka Saptanmadı
Bütün dünyayı esir alan Covid-19 salgınında gün geçtikçe yeni gelişmeler yaşanıyor.Salgının en çok etkilediği ülkelerden olan İspanya'da yaşamını yitirenlerin sayısı 24 bin 275 olarak açıklanırken, vaka sayısı da 236 bin 899'a yükseldi.
Bütün dünyayı esir alan Covid-19 salgınında gün geçtikçe yeni gelişmeler yaşanıyor. Salgının en çok etkilediği ülkelerden olan İspanya'da yaşamını yitirenlerin sayısı 24 bin 275 olarak açıklanırken, vaka sayısı da 236 bin 899'a yükseldi.
Bir yandan da Covid-19 salgınında olumlu gelişmeler de gelmeye devam ediyor.
YENİ VAKA TESPİT EDİLMEDİ
Corona virüse karşı mücadeleyi en başarılı sürdüren ülkelerden biri olan Güney Kore'den alınan verilerden anlaşıldığı üzere alınan tedbirler işe yarıyor.
Güney Kore Bulaşıcı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, son bir gün içerisinde yeni beri vaka saptanmadığını belirtti. 29 Şubat tarihinden beri, ilk kez böyle bir veri paylaşılırken, saptanan yeni vakaların sayısının da yalnızca 4 olduğunu ve bu kişilerin enfekte olmasının sebebinin yurt dışına bağlı olduğu aktarıldı.
Son duruma göre, Güney Kore'de toplam vaka sayusu 10 bin 765 olarak açıklanırken, hayatını kaybedenlerin sayısı da 247'ye ulaştı.
ÇİN’DE VAKA SAYISI TEK HANELİ
Başlangıç noktası olarak kabul edilen Çin'de de saptanan yeni vakalar, tek haneli rakamlarda ilerliyor ve 29 Nisan'da tespit edilen vaka sayısı 4 olarak açıklandı. 28 Nisan'da bu sayı 22 iken, 4'e düşerek tedbirlerin etkili olduğunu gösterdi.
Bakmadan Geçme





