• Haberler
  • Gündem
  • Cuma ile cemaatle namaz kılınmasının durdurulması için fetva verildi

Cuma ile cemaatle namaz kılınmasının durdurulması için fetva verildi

Koronavirüsü binlerce insanın ölümüne neden olurken Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden dikkat çeken bir yazılı açıklama yapıldı.CORONA VİRÜS FETVASI VERİLDİ Corona virüs (Covid-19) salgını bulaşmış kişilerle aynı ortamda bulunmanın ve onlara temas etmeni

Koronavirüsü binlerce insanın ölümüne neden olurken Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden dikkat çeken bir yazılı açıklama yapıldı.

CORONA VİRÜS FETVASI VERİLDİ

Corona virüs (Covid-19) salgını bulaşmış kişilerle aynı ortamda bulunmanın ve onlara temas etmenin virüsün bulaşmasına neden olduğu, toplanma alanlarının da salgının bulaşması için potansiyel bir alan oluşturduğu belirtilen açıklamada virüsün görüldüğü herhangi bir ülkede kontrol altına alınana kadar "cuma ile cemaatle namaz kılınmasının durdurulması" gerektiği bildirildi.

Haber

ZARAR VERMEYE SEBEP OLMAKTAN UZAK DURUN

Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından verilen fetvada, "Allah yolunda harcama yapın, kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. İyilik edin, kuşkusuz Allah iyilik edenleri sever" ayeti hatırlatılarak, bunun insanların yok olmaya maruz kalmasına engel olmak anlamına geldiği aktarıldı. Ayrıca Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in de "Ne zarar vermek ne de zarara uğramak vardır" hadisine dikkat çekilerek, kişinin kendisine ve bir başkasına herhangi bir zarar vermeye sebep olmaktan uzak durmasının önemi vurgulandı.

Haber

CUMA VE CEMAATLA NAMAZ KILINMASI HAKKINDA FETVA VERİLDİ

Dünyanın her neresinde olursa olsun insanlara virüsün geçme tehlikesi olasılığından dolayı cuma ve namazların cemaatle kılınmasının şeri olarak gerekmediği ve bunun caiz de olmadığı aktarılarak Mısır'daki Ezher Büyük Alimler Heyeti'nin verdiği fetvada da cuma namazları ve cemaatle namaz kılmanın askıya alınmasının caiz olduğu ifade edildi.

Haber

NAMAZLARI EVİNİZDE KILIN!

Ayrıca Heyet, "Mescitlerde ezanların okunmasının vacip olduğu ve bununla birlikte, her ezanda 'namazları evlerinizde kılın' hatırlatmasının yapılması" gerektiğini belirtti.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme