- Haberler
- Gündem
- Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu! 13 milyon emekliye çifte ek ödeme resmen başladı: 7.500 lira + 750 lira ödeniyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu! 13 milyon emekliye çifte ek ödeme resmen başladı: 7.500 lira + 750 lira ödeniyor
Ülkemizdeki milyonlarca emekliyi ilgilendiren çok önemli gelişmeler yaşandı.Emekli maaşını bankalar üzerinden alan vatandaşlar için başlatılan bu kampanyada, emekli maaşınız üzerinden hızlı bir şekilde hem promosyon, hem de nakit avans limiti kullanabilec
Ülkemizdeki milyonlarca emekliyi ilgilendiren çok önemli gelişmeler yaşandı. Emekli maaşını bankalar üzerinden alan vatandaşlar için başlatılan bu kampanyada, emekli maaşınız üzerinden hızlı bir şekilde hem promosyon, hem de nakit avans limiti kullanabileceği paylaşıldı. Bu promosyon ödemelerinin yanı sıra nakit avans hakkı ise daha öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emeklilere müjdelenmişti. Emekliler kamu bankaları Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir ve anında 750 TL nakit promosyon alabilirler. Bunun yanı sıra emeklilere başvuru yapmaları halinde 6 bin liraya kadar nakit avans verilebileceği ve bunun taksitlerle geri ödenebileceği bildirildi. Promosyon ödemesinden yararlanmak isteyen emeklilerin ise maaşını ilgili bankaya taşıması ve 3 yıl maaş alma sözü vermesi gerektiği bildirildi.
TAKSİTLERLE GERİ ÖDENEBİLECEK
Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank üzerinden emekli olan vatandaşlar, avans limit almak istiyorlarsa hızlı bir şekilde başvurularını internet bankacılığı üzerinden yapabilecekleri belirtildi ve nakit ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanabileceği ve çekilen paranın taksitler halinde geri ödenebileceği ifade edildi.
750 PROMOSYON DA VERİLECEK
Emekli maaş almış olduğunuz banka üzerinden hesabınız aracılığı ile bir internet bankacılığı şifresi oluşturabilir ve internet bankacılığı şifresiyle birlikte mobil uygulamaya giriş yaparak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank üzerinden emekli maaş alan vatandaşlar, 3 yıl boyunca emekli maaşını kendi bankasından alacağını taahhüt ederse, banka bu kişilere 750 TL emekli promosyon imkanı da tanımaktadır.
EMEKLİLİK BEKLEYENLERE DE NAKİT AVANS
Bunun yanı sıra emeklilik için gün sayanlara da nakit avans imkanı sağlanabileceği belirtildi. Bu doğrultuda emekli olmayı bekleyenlerin SGK'ya dilekçe ile başvuru yapmaları doğrultusunda emekli aylığı bekleyenlere 3 maaş nakit avans ödemesi sağlandığı belirtildi. Bu alınan paralar ise daha sonra 12 ,24 veya 36 ay vade ile geri ödenebilecektir. En düşük maaş 2 bin 500 TL olduğundan kaynaklı olarak 3 maaş nakit avans alan bir kişi 7 bin 500 TL almış olacak.
Emekli olan vatandaşlar da bankalarına nakit avans için başvuru yaptıklarında 7 bin 500 liralık limit talep edebilirler. Başvuruları eğer onaylanırsa emekli olan vatandaşlar 7 bin 500 TL nakit avans kullanabileceklerdir.
Bakmadan Geçme





