- Haberler
- Gündem
- Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Artık hayvanını evden atanlar 2 bin TL ceza ödeyecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Artık hayvanını evden atanlar 2 bin TL ceza ödeyecek!
Gelen bir son dakika haberine göre geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Nihayetlendirin' dediği konuya ilişkin kanun teklifi hazırlandı.Buna göre artık hayvanlar sokağa terk edilmeyecek, evcil hayvanlara da çip takılacak.
Gelen bir son dakika haberine göre geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Nihayetlendirin" dediği konuya ilişkin kanun teklifi hazırlandı. Buna göre artık hayvanlar sokağa terk edilmeyecek, evcil hayvanlara da çip takılacak. Detaylar haberimizde
Konuyla ilgili AK Parti "Hayvan Hakları Kanun Teklifi" için son olarak 15 Mart 2021 tarihinde toplanacak. Gelen bilgiye göre toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün katılımıyla birlikte Erdoğan'a bir sunum gerçekleştirildi. Teklife onay veren Erdoğan, hayvan hakları için "Nihayetlendirin" açıklamasını yaptı.
HAYVANLAR ARTIK "CANLI GİBİ" KORUNACAK
Hazırlanan teklifin detaylarına göre hayvanlara artık "eşya" gözüyle bakılmayacak olup, "Can" gibi korunacaklar. Evlerde yaşayan evcil hayvanlara da çip takılırken, hayvanlarını sokağa bırakanlara ise 2 bin TL para cezası kesilecek. Aynı zamanda teklife "Hayvanların Cinsel İstismarı" konusunun da eklenmesi gündemde olacak.
YENİ HAT KURULUYOR
Hayvanlara işkence edenler için ise Tarım ve Orman Bakanlığı devreye giriyor. Bakanlık bünyesinde hayvanlara işkence edenler için bir ihbar hattı kurulacak. Vatandaşlar ise, konuyla ilgili ihbarlarını bu merkeze yapabilecek. İhbarlara ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.
Bakmadan Geçme





