- Haberler
- Gündem
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad Yanlısı Milislere Çok Sert Tepki! 'Bedelini Ağır Öderler'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad Yanlısı Milislere Çok Sert Tepki! 'Bedelini Ağır Öderler'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile düzenlediği basın açıklamasında Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyona dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurb
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile düzenlediği basın açıklamasında Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyona dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Esad rejimine bağlı güçlerin Afrin'e yönelmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
'TOP ATIŞLARI YAPILINCA GERİ DÖNDÜLER'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esed rejimine bağlı kuvvetlerin Afrin'e doğru hareket ettiklerinin gözlemlendiğini ve bu kapsamda top atışları yapıldığını ifade etti.
Yapılan top atışlarının ardından Esed'e bağlı güçlerin geri döndüğünü ve konunun kapandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamaları yaptı.
"Bugün akşam saatlerine doğru oradaki Şii milis güçlerinin bazı pikaplarıyla Afrin'e doğru bir hareketliliği tespit edilmiş. Fakat daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar ve o dosya da o şekilde şimdilik kapanmış vaziyette."
KONU RUSYA VE İRAN'LA GÖRÜŞÜLDÜ
Esed rejimine bağlı kuvvetlerin Afrin'e yönelmeleri ile ilgili olarak Rusya ve İran'la görüşüldüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu durumlara fırsat verilmeyeceğinin altını çizdi.
Konuşmasında böyle bir durumun yaşanması halinde bedelinin ağır olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirmeleri şu şekilde,
"Dün gerek Sayın Putin ve Sayın Ruhani ile yaptığımız görüşmelerde, bu konularda zaten mutabakatımız var. Maalesef bu tür terör örgütlerinin bazen biliyorsunuz kendilerine göre aldıkları kararlarla attıkları yanlış adımlar oluyor. Bunlara tabi fırsat vermemiz mümkün değil. Bunun bedelini de çok ağır öderler."
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme





