• Haberler
  • Gündem
  • D-100 kara yolu İstanbul istikameti ulaşıma kapandı: Bolu Dağı'nda kar esareti

D-100 kara yolu İstanbul istikameti ulaşıma kapandı: Bolu Dağı'nda kar esareti

Bolu Dağı kesiminde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma, ulaşımda büyük aksamalara neden oluyor.

D-100 kara yolunun İstanbul istikametinde bir tırın makaslaması sonucu yol trafiğe tamamen kapanırken, ekiplerin güzergahtaki zorlu mücadelesi sürüyor.

Makaslayan tır ulaşımı durdurdu

Kar yağışının şiddetini artırdığı D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde, Polisevi mevkisinde seyreden bir tır buzlanma nedeniyle kayarak makasladı. Yolun İstanbul yönünü tamamen kapatan araç nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.

Trafik ekiplerinden zorunlu yönlendirme:

  • Alternatif Güzergah: Elmalık mevkisinde kontrol noktası oluşturan trafik ekipleri, İstanbul istikametine giden sürücüleri Abant Kavşağı'ndan Anadolu Otoyolu'na yönlendiriyor.

  • Çalışmalar Sürüyor: Karayolları ekipleri, makaslayan tırı kurtarmak ve yolu yeniden trafiğe açmak için bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Anadolu Otoyolu açıldı ancak ağır tonajlı araçlara kısıtlama geldi

Günün erken saatlerinde Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde de benzer bir kaza yaşanmıştı. Batı Gişeleri ile Abant Kavşağı arasında makaslayan tır nedeniyle kapanan otoyol, ekiplerin yoğun çalışması sonucu yeniden trafiğe açıldı.

Güzergahtaki son durum:

  • Ağır Tonajlı Araç Yasağı: Otoyolun Ankara istikametinde ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor. Düzce’nin Kaynaşlı ilçesi Üçköprü mevkisinden çevrilen tır ve kamyonlar, dinlenme tesislerine yönlendiriliyor.

  • Buzlanma Riski: Yetkililer, Bolu Dağı geçişini kullanacak sürücüleri aşırı buzlanma ve don olaylarına karşı uyararak, araçlarında mutlaka zincir ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme