Dgs

2016 DGS Geçerliliği Ne Kadar? 2016 DGS Başvuruları Hangi Banka Atm'lerinden Yapılabilir?

 2016 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2016 DGS) için başvurular devam ediyor.


Son Tarih 14 Haziran 2016

Öğrencilere uyarıda bulunan ÖSYM söz konusu başvuru işlemlerini yaptıktan sonra sınav ücretini zamanında yatırmayan (14 Haziran 2016) adayların sınava giremeyeceğini belirtti.

Sınav Ücreti 

2016 DGS için ÖSYM sınav ücreti olarak 80 TL belirtti. Başvuru hizmet ücreti ise 3 TL olarak belirlendi. Adaylar Başvuru işlemlerini “http://ais.osym.gov.tr” adresi üzerinden kolaylıkla yapabilecekler. Başvuru merkezlerinden işlem yapan adaylardan sınav ücretine ek olarak 3 TL’lik başvuru hizmeti ücreti alınıyor. Başvuru sırasında fotoğraf ve şifre için ayrıca ek ücret ödemeye gerek yok. 2016 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2016 DGS) sınavı 31 Temmuz 2016 tarihinde saat 09:30’da başlayacak ve sınav 140 dakika sürecek. Sınavda öğrencilere çoktan seçmeli test kitapçıkları dağıtılacak.

2016 DGS Geçerliliği

2016 DGS sonuçları sadece bir sonraki eğitim dönemi yani 2016-2017 için geçerli olacak.

Sınav Ücretleri Hangi Bankalara Yatırılabilir?

ÖSYM tarafından paylaşılan DGS Kılavuzuna göre Sınav ücretleri ; Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler , Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden ayrıca ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan ödemeler bölümünden kredi kartı ya da banka kartı ile de yatırılabilir.

2016 DGS hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi bizlerle ve diğer adaylarla sayfanın altında bulunan yorum kısmı sayesinde paylaşabilirsiniz. Kamu haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek, sınavlar hakkındaki gelişmeleri takip edebilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara