Dgs

2016 DGS için Başvurular Bugün Sona Eriyor (Sınav Ücreti ÖSYM Kredi Kartı ve ATM ile 2016 DGS Ücreti Ödeme İşlemleri)

 2016 yılı Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri bugün son buluyor. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2016 DGS) için başvuru işlemleri bugün sona eriyor.

DGS sınav Ücreti Ne Kadar?

2016 Dikey Geçiş Sınavı için başvuruda bulunacak adaylar 80 TL sınav ücreti ödemeliler. İlgili sınav ücreti için son tarih 14 Haziran Pazartesi (Bugün) olarak belirlendi. Başvuruda bulunacak adaylar sınav ücretlerini anlaşmalı bankalar ve ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yatırabilmektedirler.


2016 DGS Ne Zaman Yapılacak?

2016 DGS 31 Temmuz 2016 pazar günü saat 09:30’da başlayacak ve sınav 140 dakika sürecek. Sınavda adaylara çoktan seçmeli sorular yöneltilecek.

Başvurular Nereden Yapılacak?

2016 DGS işlemleri , Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aday işlem sistemi (https://ais.osym.gov.tr) adresinden yapılacak. Adayların başvurularını geçerli fotoğraflı, geçerli eğitim bilgisi bulunan profillerinden yapması gerekiyor. Geçerli fotoğraf tanımı ÖSYM tarafından son 50 ay içerisinde ÖSYM başvuru merkezlerinden çekilmiş fotoğraflar olarak nitelendirilmiştir.

Sınav Sonuçları Ne zaman Açıklanacak?

2016 Dikey Geçiş Sınavı (2016 DGS) sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 11.08.2016 tarihinde açıklanacak.

Başvuru Ücretinin Yatıralacağı Bankalar

# Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
# Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak
adaylar hariç)
# Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
# Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
# Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den
ücret yatırılmaz.)
Ayrıca adaylar sınav ücretini ÖSYM’nin Resmi İnternet sayfasında yer alan ÖDEMELER kısmından Kredikartı veya Banka Kartı ile de yapabilecekler.

Not: Banka gişe yetkilileri 50 metre yakında bir bankamatik olduğu sürece başvuru ücretini yatıracak olan adayları bankamatiklere yönlendirebilecekler.

Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum

  1. DGS sınavı neden her ilde yapılmıyor…yazık değil mi bu insanlara Edirne den Kırklarli nden kalksın da İstanbul a gitsin…neden bu eziyet insanlara…kınıyorum.