Dgs

2016 DGS Ne Zaman Yapılacak?

 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2016 DGS) Ne Zaman Yapılacak?

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2016 DGS) için başvurular 31 Mayıs 2016 tarihinde başlamış 13 Haziran 2016 tarihinde sona ereceği ilan edilmişti.

Fakat YÖK toplantısı sonrasında söz konusu sınav için bazı öğrencilerin okul durumları göz önüne alınarak başvuru süreleri 20 Haziran 2016 tarihine kadar uzatıldı.

Peki DGS ‘ye Kimler Başvuramaz?

ÖSYM Tarafından yapılan açıklamada ;”Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.” ibaresi yer almaktadır. Diğer detaylar için DGS Başvuru kılavuzuna göz atabilirsiniz.

Peki DGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM Tarafından daha önce açıklanan sınav takvimine göre DGS heyecanı 31 Temmuz 2016 tarihinde saat 09:30’da başlayacak ve sınav 140 dakika sürecek. ilgili sınav hakkında tüm bilgilendirme ve duyurulardan haberdar olmak için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.