Dgs

2016 DGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

  Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Geçiş için girecekleri 2016 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Ne Zaman Yapılacak?

DGS Sınavı, 31 Temmuz 2016 tarihinde uygulanacaktır. DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav saat 9.30’da başlayacak ve adaylara 140 dakika süre verilecektir.

Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır. 
DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları 
göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacaktır.

ADAYLARIN SINAVA GİRERKEN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

2016 – DGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ:
Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve 
şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir.

NÜFUS CÜZDANI/TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT: Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportlarınında yanında bulunması zorunludur.

ADAYLARIN SINAVA GİRERKEN YANINDA BULUNDURMASI YASAK OLAN ARAÇ
 GEREÇ VE EŞYALAR

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına,
çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla,cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete,yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla,su hariç yiyecek, içecek vb. gıda maddeleriyle ilaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla sınava girmeleri yasaktır.


Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden , ekonomi haberlerinden, resmi gazete haberlerindne ve çok daha fazlasından haberdar olmak sınavlar hakkında tüm gelişmeleri takip etmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara