Dgs

2016 DGS Tercih Sonuçları Merakla Bekleniyor !

2016 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ÖSYM tarafından 21 Ağustos 2016‘da gerçekleştirildi. Önlisans bölümlerinden lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen adaylar sınavda ter döktüler. DGS sonuçları 1 aydan uzun bir süre sonra açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla beraber de tercih işlemleri başladı. Adaylar tercihlerini 30 Eylül 2016 tarihinde, ÖSYM’nin tercih kılavuzunu yayınlamasıyla beraber yapmaya başladılar ve tercih işlemleri 7 Ekim‘de sona erdi.

DGS tercihi yapan adayların gözleri şimdi tercih sonuçlarında. ÖSYM, DGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili bir açıklama yapmadı. Fakat ÖSYM takvimine bakıldığında, tercih sonuçlarının ortalama 7-15 gün arasında açıklandığı görülüyor.

Adaylar ÖSYM’den tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihle alakalı bir açıklama bekliyorlar. ÖSYM, tercih işlemlerinin açıklanacağı tarih hakkında bilgilendirme yapar yapmaz eş zamanlı olarak siteniz kamupersoneli.net’de olacak.

Tercih sonuçları ÖSYM web sitesi üzerinden açıklanacak. Adaylar, aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak tercih sonuçlarına ulaşabilecekler. Tercih sonuçları açıklandıktan sonra, boş kontenjanlar belirlenerek ek yerleştirmeler yapılacak. Adaylar, ek yerleştirme işlemleri için 15 TL ek yerleştirme ücreti ödeyecekler.

ÖSYM haberlerinden, DGS tercih sonuçlarından, sınav sonuçlarından anında haberdar olmak için ücretsiz mobil uygulamamızı indirmeyi unutmayın.

Kamupersoneli.net